"Dvodecenijski dizači ruku doživjeli su krah"

Marko Lalević, koji je bio kandidat za predsjednika Udruženja klubova FSCG - Sjever tvrdi da je Uprava za inspekcijske poslove naložila održavajne nove Izborne Skupštine

6250 pregleda 119 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Izborna skupština Udruženja klubova FSCG sjever, na kojoj je 18. maja Vojislav Došljak sa 13:9 u glasovima pobijedio Marka Lalevića, nelegitimna je i moraće da bude ponovljena, kazao je Lalević u saopštenju medijima ističući da je to propisala Uprava za inspekcijske poslove.

"Nakon moje podnešene prijave Uprava za inspekcijske poslova odradila je posao profesionalno konstatujući ono što sam i tvrdio - da je Skupština bila neligitimna od samog starta i naložila u svom rješenju održavanje nove Izborne skupštine Udruženja klubova FSCG - Sjever", saopštio je Marko Lalević.

"Fingirana Izborna skupština obilovala je nizom improvizacija, kršenjem statuta i propisa na šta sam ukazivao na samoj Skupštini pred svim prisutnim delegatima i rukovodstvima regije i FSCG. Niko nije htio to da čuje. Jasno je svima bilo da je to i jedini način da spriječe moju pobjedu i pobjedu fudbalske i sportske priče nad politički podobnim dvodecenijskim dizačima ruku i njima svojstvenog 'izbornog inžinjeringa' koji je danas doživeo krah".

"Zna i sadašnje nelegitimno rukovodstvo regije da je većina klubova, fudbalskih ljudi na sjeveru Crne Gore za promjene i da je većinska podrška na mojoj strani, da sam jedini kandidat koji je pred delegatima iznio svoj program rada, viziju razvoja fudbala na sjeveru Crne Gore i svoju biografiju radnu i sportsku kakvu rijetko ko ima u našem fudbalu".

"Znajući na već tradicionalno nepoštovanje propisa i statuta prilikom izbornih skupština Udruženja klubova FSCG - Sjever još 14. maja 2021. sam se obratio Upravi za sport i mlade i Upravi za inspekcijske poslove da na Skupštini održanoj 18. maja bude obavezno prisustvo Inspektora za sport kako bi obezbijedio regularnost i ravnopravnost izbornog procesa za oba kandidata i tako izbjegli svaku sumnju u rezultat glasanja. Inspektor nije prisustvovao, ali desilo se ono na šta sam upozoravao". "Nakon održane skupštine Udruženja klubova FSCG - Sjever nisam dao ni jednu izjavu povodom toga dok nadležni inspekcijski organi ne ispitaju navode iz moje prijave za kršenje statuta FSCG i Udruženja klubova FSCG - Sjever. Nakon rješenja nadležnog Inspekcijskog organa kojim se propisuje ponovno održavanje Izborne skupštine udruženja klubova FSCG - Sjever osjećam moralnu satisfakciju za sav svoj trud koji sam uložio u ovom fudbalskom nadmetanju, obilazeći klubove i prezentirajuci svoj plan i viziju razvoja fudbala na sjeveru Crne Gore. Ova pobjeda pravde pokazuje da postoji nada da će na novoj Skupštini delegati glasati onako kako stvoreno misle i žele, a ne onako kako su 'morali da glasaju', ističe Lalević.

"Mom protivkandidatu sam još prije održane Skupštine predložio da se povuče i tako da veliki doprinos ujedinjenju svih fudbalskih radnika na sjeveru Crne Gore za težak i marljiv rad na preporodu fudbala na ovim prostorima. Na novoj ponovljenoj Skupštini očekujem samo pošteno i fer glasanje i onda je moja pobjede neminovnost", istakao je Lalević.

"Novo kršenje statuta dobiće novu prijavu nadležnim organima"

Marko Lalević ističe da je ponovljena Skupština trenera UK FSCG - sjever, koja je u međuvremenu održana - takođe nelegitimna.

"Postupajući po zapisniku Inspektora za sport Udruženje trenera FSCG - Sjever umesto raspisivanja javnog poziva za formiranje nove Skupštine na kojoj bi bilo prisutno svih 50-ak trenera sa UEFA licencama sa sjevera Crne Gore, napravili su sjednicu Skupštine kojoj je istekao mandat još 2017 godine, na kojoj je bilo pozvano samo 12 trenera, kako bi imali većinu za izbor mog protivkandidata. Sastanku nije prisustvovao, zanimljivo, niti jedan trener iz opštine Pljevlja, a ni svi ostalih 30-tak iz ostalih opština koji bi glasali za mene. Novo kršenje statuta dobiće novu prijavu nadležnim organima".

Bonus video: