evropsko prvenstvo u fudbalu

Eriksenovo stanje i dalje stabilno i dobro

U posljednjim trenucima prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, Eriksen se srušio na teren na stadionu Parken

7418 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zdravstveno stanje danskog fudbalera Kristijana Eriksena je i dalje dobro i stabilno, nakon što se srušio na teren tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu, saoptšeno je danas iz Fudbalskog saveza Danske.

"Bili smo u kontaktu s njim juče, i danas smo. Njegovo stanje je slično kao juče, dobro i stabilno. I dalje je u bolnici i tokom dana će imati nova ispitivanja", izjavio je portparol danskog saveza na konferenciji za novinare u Helsingeru, severno od Kopenhagena.

Menadžer fudbalera Intera Martin Shots je za italijansku Gazetu delo Sport rekao da je razgovarao sa Eriksenom, da se fudbaler Intera šalio i da je dobro raspoložen.

"Svi želimo da znamo šta se dogodilo i on želi da zna. Ljekari rade detaljna ispitivanja, biće potrebno još neko vrijeme. Sada mora da se odmori. Supruga i otac su sa njim. Ostaće pod nadzorom danas, možda i sjutra. Želi da bodri svoje saigrače protiv Belgije", rekao je Shots.

Shots je rekao da je Eriksen svjestan "koliko mu ljubavi stiže iz cijelog svijeta", od igrača, navijača... Kako je dodao, njegova porodica je zahvalna na svim porukama podrške.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, Eriksen se srušio na teren na stadionu Parken.

Doktor reprezentacije juče je potvrdio da je Eriksenu stalo srce, ali da je brzom reakcijom došao svijesti. On je posle ukazane pomoći na terenu na nosilima iznijet sa terena, okružen saigračima.

Utakmica Danske i Finske je bila suspendovana oko 90 minuta prije nego što je nastavljena. Finska je na kraju pobijedila sa 1:0.

Danska će naredni meč u Grupi B Evropskog prvenstva igrati u četvrtak protiv Belgije.

Preporučujemo za Vas