Enrike „objavio rat”: Igraće Morata i još desetorica

Španija protiv Poljske u Sevilji (21) želi da popravi utisak nakon remija sa Šveđanima

10004 pregleda 0 komentar(a)
Pod pritiskom: Alvaro Morata, Foto: Pierre Philippe Marcou
Pod pritiskom: Alvaro Morata, Foto: Pierre Philippe Marcou

Remi bez golova sa Švedskom na startu nije oduševio javnost u Španiji, pa je Luis Enrike u susret drugoj rundi i okršaju sa Poljskom (21 sat u Seviji) morao da odgovara na pitanja koja baš i nisu bila prijatna. Ima li „crvena furija” boljeg napadača od neubjedljivog Alvara Morate - najviše je zanimalo novinare, ali selektor se nije dao:

- Alvaro radi važne stvari za nas, i u napadu i u odbrani. Naravno da će igrati. Izlazimo na teren sa Moratom i još deset igrača - poručio je Enrike.

Španija je protiv Šveđana stvorila nekoliko velikih šansi, onda je i pretrpjela dvije, na kraju je morala da se zadovolji bodom.

- Nisam zadovoljan kako smo igrali u drugom poluvremenu. U prvom nam je falio gol da utisak bude drugačiji. Da li očekujem zvižduke? Poštujem mišljenje, ali poručujem navijačima da zvižde meni čim vide apatiju u ekipi. Ako vidite da nema želje da se igra i da se bori, zviždite svima, ali ako igrači daju sve od sebe - podržite ih - istakao je Enrike, u čiji tim se vraća Serhio Buskets.

Poljska je izgubila u prvom kolu od Slovačke 2:1. Nakon što su Slovaci juče izgubili u Sankt Peterburgu od Švedske (1:0) jasno je da Robert Levandovski i drugovi moraju da pokažu reakciju ako žele da se uključe u borbu za plasman u osminu finala.

- Znamo kako treba da igramo i šta je neophodno za pobjedu. Ako neki igrač ne zna šta mu je obaveza, onda bolje da ne izlazi iz naše baze u Sopotu - bio je oštar poljski defanzivac Jan Bednarek.

Osam od posljednjih 10 međusobnih mečeva pobijedila je Španija - 2010. je bilo 6:0 u pripremnom meču. Iz današnjih sastava, tada je za Španiju igrao Buskets, a za Poljsku Levandovski, Kamil Glik i Mačiej Ribus.

Vjerovatni sastavi - Španija (4-3-3): Simon - Acpilikueta, Laport, P. Tores, Alba - Ljorente, Rodri, Pedri - Moreno, Morata, Olmo.

Poljska (3-4-1-2): Šćešnji - Berezinski, Glik, Bednarek - Jozviak, Moder, Lineti, Ribus - Klih, Zjelinski - Levandovski.

Bonus video: