Razlika u karakteru: Austrija nadigrala Ukrajinu za prolaz u osminu finala

Austrijanci prvi put u nokaut fazi - idu na megdan Italiji 26. juna

3599 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Austrija je mogla da kalkuliše i ide na bod koji bi joj vjerovatno donio osminu finala (kao jednoj od najboljih trećeplasiranih ekipa na Euru), ali karakter tima koji vodi Njemac Franko Foda kao da nije dozvolio da se iko bavi matematikom.

Austrijanci su nadigrali Ukrajinu, pobijedili 1:0 i prošli među 16 najboljih ekipa - 26. juna će na "Vembliju" igrati protiv Italije za plasman u četvrtfinale.

Ukrajinci su ostavili dobar utisak u prva dva kola protiv Holandije i Sjeverne Makedonije, a u posljednjoj utakmici u grupi od tima Andrija Ševčenka nije viđeno ništa.

Tako je presudio gol Krištofa Baumgartnera u 21. minutu, mada je Austrija uradila mnogo više od tog pogotka poslije kornera.

Nakon vođstva je imala dvije šanse preko Marka Arnautovića, onda je promašio i Marcel Sabicer, a na kraju poluvremena i Štefan Lajner.

Ništa od toga nije poguralo Ukrajince da u nastavku krenu da jure gol i bod koji bi im donio drugo mjesto i put u osminu finala.

Tek poneki napad i bezopasan šut - bilo je sve što su ponudili Andrij Jarmolenko i drugovi u ovoj utakmici.

Ukrajinci imaju tri boda i gol razliku minus jedan (4:5), pa sada moraju da čekaju rasplet u ostalim grupama da bi znali da li će kao jedna od četiri najbolje plasirane ekipe stići do nokaut faze.

Jasno je, međutim, da im šanse nisu velike...

Bonus video: