Danska je ovo zaslužila

Danci su nasmijani - idu među 16 najboljih, tamo ih čeka Vels

3470 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ako postoji pravda u fudbalu, čini se da ju je Danska na ovom Euru zaslužila.

Nakon što je situacija sa Kristijanom Eriksenom poremetila sve na premijeri, doprinijela da Danci izgube u prva dva kola grupe B od Finske i Belgija, uslijedio je srećan kraj grupne faze.

Danska je nasmijana - ide među 16 najboljih nakon što je u Kopenhagenu deklasirala Rusiju 4:1, poslala je kući i obezbijedila duel sa Velsom u narednoj rundi - okršaj osmine finala se igra 26. juna u Amsterdamu...

Majstorija Damsgarda u prvom poluvremenu je dala nadu da to može da bude magična noć za domaćina, a kada je Poulsen iskoristio veliku grešku Zobnjina i pogodio za 2:0 onda se samo čekala vijest iz Sankt Peterburga - tražilo se da Belgija povede protiv Finske.

Tada su počeli preokreti, poništeni golovi, emocije su bile na maksimumu, a kada je Rusija smanjila iz penala preko Dzjube Danska više nije bila u tako lagodnoj poziciji.

Ipak, sve je došlo na svoje - Kristensen je opalio po lopti sa skoro 30 metara za 3:1, a tačku na pobjedu je stavio Maele.

A onda su stigle i dobre vijesti iz Rusije, gdje su Belgijanci dugo lomili otpor Finaca i slomili ga u posljednjih 15 minuta.

Povezani članci

21. Jun 2021.

Belgija tri od tri, Finskoj ostala tanka nada

Bonus video: