Modrić je genije, Perišić igrač-tim: Hrvatska s drugog mjesta među 16 najboljih

"Vatreni" savladali Škote golovima Vlašića, Modrića i Perišića

9862 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Giganti, akteri u svim uspjesima reprezentacije posljednjih godina - Luka Modrić i Ivan Perišić - odveli su Hrvatsku u osminu finala Evropskog prvenstva.

"Vatreni" idu među 16 najboljih s druge pozicije nakon pobjede nad Škotskom (3:1), jer im je naruku išao i rezultat iz Londona, gdje je Engleska opravdala ulogu favorita protiv Češke (1:0).

Hrvatska je bolja ekipa od Škotske, dominaciju je i krunisala već u 17. minutu kada je na asistenciju Perišića pogodio Nikola Vlašić.

Imali su Hrvati i nakon toga kontrolu, ali ih je nekoliko minuta praznog hoda u finišu prvog dijela koštalo pogotka - Škoti su poravnali, postigli prvi gol na velikim takmičenjima od 1998. i to preko Kalum Mekgregora u 42. minutu.

Nije tada izgledalo dobro za tim Zlatka Dalića..

Nije mirisalo dobro ni u prvom dijelu nastavka, a onda se pojavio Modrić, nekadašnja Zlatna lopta, čudo od igrača.

Hrvatska - Škotska
foto: Sofascore

As Real Madrida je u 62. bukvalno izmislio gol kada je sa dvadesetak metara maestralno desnom spoljnjom udario po lopti i matirao Dejvida Maršala.

Modrić je jedini hrvatski fudbaler koji je bio strijelac na tri Eura - pogađao je mrežu 2008, 2016. i 2021.

"Da samo ovako igrali, a izgubili, svejedno bi mogli izaći s terena uzdignute glave", rekao je Modrić.

Nakon 2:1 je bilo evidentno da je Hrvatska prevazišla barijeru, pa je u 77. postigla još jedan gol - sada nakon kornera Modrića je uz pomoć stative udarcem glavom strijelac bio Perišić.

Upisao se drugi put na šampionatu, nakon što je u drugom kolu donio remi protiv Čeha.

Hrvatska će sjutra saznati s kim igra u osmini finala, biće to drugoplasirani tim iz grupe u kojoj su Švedska, Španija, Poljska i Slovačka.

Bonus video: