"Plavi" juče dobili obje pripremne utakmice, Terzić dvostruki strijelac u pobjedi nad ruskim premijerligašem

Vasilije Terzić postigao dva lijepa gola u pobjedi nad Krilima Sovjetov - 3:2

4071 pregleda 1 komentar(a)
Terzić postigao prvi gol iz slobodnog udarca protiv ruske ekipe, Foto: Savo Prelević
Terzić postigao prvi gol iz slobodnog udarca protiv ruske ekipe, Foto: Savo Prelević

Budućnost je juče imala produktivan dan u Staroj Pazovi: prvo je savladan finalista Kupa i učesnik Premijerlige Rusije - ekipa Krila Sovjetov (3:2), a zatim je "pao" povratnik u elitnu konkurenciju Srbije, Radnički iz Kragujevca (2:1).

Međutim, više od rezultata raduje šampionski gen "plavih“. I upravo taj pobjednički DNK je slomio prgave Ruse, a kasnije i Kragujevčane koji su možda pomislili da će lako izaći na kraj sa našim kombinovanim sastavom.

A jučerašnji dan u kampu FSS je obilježio 22-godišnji vezista Vasilije Terzić "dopijetom" protiv tima iz Samare - gol za 1:0 je postigao tako što je umirio asistenciju Petra Grbića desnom i majstorski odreagovao lijevom, a egzekucija za 2:1 je bilo pravo remek djelo iz slobodnjaka sa 25 metara.

"Znače mi golovi zbog samopouzdanja, baš kao što je pobjeda nad odličnom ekipom Krila značajna za kompletnu ekipu. Mislim da smo odigrali dobro, bili smo kompaktni, pokrivali jedan drugog i pokazali da imamo zajedništvo. Drugi pogodak mi je draži, jer je prvi koji sam postigao iz slobodnog udarca za seniore“.

Saigrači tvrde da je Terzić bio ubijeđen u pogodak iz slobodnjaka.

"Imao sam lijep osjećaj da ću postići gol iz slobodnog udarca, jer sam ih vježbao prethodnih dana na treninzima. Sigurno je da je to vježbanje na treningu pomoglo da postignem gol, jer ništa ne dolazi samo od sebe“.

"Plavi“ će trenirati danas popodne i sjutra ujutru, a u večernjim časovima će se vratiti u Podgoricu. Glavni dio priprema je praktično završen.

"Nisu mi prve pripreme, tako da mi ništa ne pada toliko teško. Međutim, suvo trčanje je uvijek najteži dio, dok se najljepše osjećam tokom igre sa loptom. Osjećam se dobro, spreman sam i nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu protiv Helsinkija““.

Nakon pet prijateljskih utakmica, OFK Nikšić (9:2), Vlaznija (1:1), Voždovac (0:1), Krila Sovjetov (3:2), Radnički Kragujevac (2:1), fokus je stavljen samo na Helsinki - sa prvakom Finske igraće 6. jula u Helsinkiju (18.00), dok će 13. jula dočekati Fince pod Goricom (20.30).

„Upravo smo gledali Helsinki. Gledali smo ih i ranije jer im je prvenstvo u toku, a ne sumnjam da će nam ih stručni štab analizirati do tančina. Definitivno je da je to kvalitetan protivnik, a otežavajuća okolnost je što se igra na vještačkoj travi. Međutim, utakmica protiv Krila Sovjetov nam je pravi primjer kako treba da igramo. Ako budemo na tom nivou i ukoliko ispravimo greške jer smo svjesni da ih je bilo, možemo da prođemo u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona", zaključio je Terzić. .

Bonus video: