Čelsi ponudio 175 miliona za Halanda?

Britanski mediji objavili su da su čelnici Čelsija već razgovarali sa Halandovim menadžerom Minom Rajolom, te da visina plate koju bi imao norveški fudbaler nije nikakav problem

5221 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Evropski prvak Čelsi želi već ovog ljeta da dovede norveškog golgetera Erlinga Halanda (20) i spreman je Borusiji Dortmund da ponudi rekordnu odštetu kad je u pitanju engleski fudbal, odnosno čak 175 miliona eura.

To je 100 miliona eura više nego što će iznositi njegova odštetna klauzula za godinu. No, Čelsi zna da u ovom trenutku niko nije u stanju da ponudi više i želi da preduhitri potencijalne konkurente koji bi se pojavili sljedećeg ljeta.

Britanski mediji objavili su da su čelnici Čelsija već razgovarali sa Halandovim menadžerom Minom Rajolom, te da visina plate koju bi imao norveški fudbaler nije nikakav problem.

Iako se teško odreći golgetera koji je u 59 nastupa upisao čak 57 golova, u Borusiji Dortmund su svjesni da bi ovo bio dobar posao, jer znaju da neće moći da zadrže Halanda u svojim redovima sljedećeg ljeta.

Haland je stigao u Borusiju u januaru 2020. iz Salcburga za 20 miliona eura.

Bonus video: