Dečić izgubio u Prištini: Početak iz snova, blijed i nervozan kraj evropske premijere

Rezultat jeste aktivan, iako gol u gostima više ne vrijedi, ali crnogorski predstavnik moraće da pokaže mnogo više, da bude mnogo čvršći u odbrani, brži i odlučniji u napadu da bi nadoknadio gol minusa...

14032 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FK Dečić
Foto: FK Dečić

Dečić je sjajno počeo evropsku premijeru, a završio je porazom, nervozom i blijedim utiskom - tim iz Tuzi poražen je od kosovske Drite u Prištini 2:1 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Rezultat jeste aktivan, iako gol u gostima više ne vrijedi, ali crnogorski predstavnik moraće da pokaže mnogo više, da bude mnogo čvršći u odbrani, brži i odlučniji u napadu da bi nadoknadio gol minusa...

Početak je bio kao iz snova. Treći minut - Kristijan Vulaj je efektno tukao glavom sa desetak metara, lopta pogodila stativu, a Iljir Camaj natrčao i poslao je u mrežu.

Domaći sastav, bez podrške navijača, brzo je reagovao, osam minuta kasnije izjednačio je Almir Ajzeraj, nakon što je odbrana Dečića prvi put pokazala nesigurnost - dugo je trajao napad Drite, Tući blokirao prvi šut, a Ajzeraj bio sam na 12-13 metara da mirno realizuje šansu.

Malo pravog fudbala viđeno je nakon uzbudljivog početka, Dečić je bio bezopasan, Drita nešto opasnija, da bi u posljednjih 20-ak minuta stvorena razlika i na terenu i u rezultatu.

Kao da su igrači Dečića ostali bez daha, izgubili koncentraciju, mnogo problema pravio im je Arbnor Muja, fudbaleri Drite su napravili pritisak.

Imali su dvije velike šanse - Popović je odbranio šut Ajzeraja, dok se Simonovski okliznuo kada je izgledalo da je gol neminovan.

stat
foto: Sofascore

Makedonac Marko Simonovski nije pogriješio u 78. minutu, kada je asistenciju Muje i još jednu lošu postavku odbrane Dečića završio golom za 2:1.

Dečić je ubrzo ostao i sa deset igrača, nakon isključenja Drešaja zbog starta sa leđa, domaćin u finišu mogao i do 3:1 (Muja je sa 20-ak metara pogodio stativu)...

Bilo je u posljednjim trenucima meča i tenzije na terenu, koškanja igrača, guranja, a tokom utakmice i nervoze na klupi Dečića, pa su žute kartone dobili i trener Mulalić i jedan od njegovih pomoćnika.

Revanš se igra 15. jula u Podgorici.

Bonus video: