evropsko prvenstvo u fudbalu

Uefa: Osuđujemo rasističke poruke engleskim fudbalerima, FA da kazni počinioce

Džejdon Sančo, Markus Rašford i Bukajo Saka promašli su sinoć penale u finalu protiv Italije, a nakon meča uslijedili su brojni rasistički komentari na društvenim mrežama.

3596 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Evropska fudbalska unija (Uefa) najoštrije je osudila rasističke poruke, koje su na društvenim mrežama primili engleski reprezentativci, Džejdon Sančo, Markus Rašford i Bukajo Saka.

Sančo, Rašford i Saka promašli su sinoć penale u finalu protiv Italije, a nakon meča uslijedili su brojni rasistički komentari na društvenim mrežama.

„Uefa najoštrije osuđuje rasističke poruke upućene fudbalerima Engleske na društvenim mrežama. Tome nije mjesto u fudbalu i društvu. Stojimo uz igrače i pozivamo Englesku fudbalsku asocijaciju (FA) da najtrože kazni počinioce", saopštila je Uefa.

FA je ranije u saopštenju istakla da je „zaprepašćena” zlostavljanjem trojice igrača.

„Učinićemo sve što je u našoj moći da pružimo podršku pogođenim igračima, a istovremeno zahtijevamo najstrože moguće kazne za bilo koga ko je odgovoran. I dalje ćemo činiti sve što je u našoj moći da izbacimo diskriminaciju iz igre, ali molimo Vladu da brzo djeluje i usvoji odgovarajuće zakonodavstvo, tako da ova zloupotreba ima stvarne posljedice”, piše u saopštenju FA.

Preporučujemo za Vas