o scenama sa "VEmblija" i dalje se priča

Uefa će istražiti nasilno ponašanje engleskih navijača na finalu EP

Fudbalskom savezu Engleske (FA) na teret se stavlja više prekršaja od strane navijača proke i tokom utakmice protiv Italije

4233 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Evropska fudbalska unija (Uefa) zatražila je danas da se istraži i prouči nasilno ponašanje engleskih navijača na finalnom meču Evropskog prvenstva, uključujući nekoliko stotina onih koji su na stadion "Vembli" ušli bez ulaznica.

Fudbalskom savezu Engleske (FA) na teret se stavlja više prekršaja od strane navijača proke i tokom utakmice protiv Italije, koja je odlučena nakon izvođenja penala (1:1, 3:2 za Italiju).

Između ostalog prekršaji su, zviždanje italijanskoj himni, navijač koji je zaustavio meč ulaskom na teren, bacanje predmeta i pirotehničkih sredstava na teren.

U ovakvim slučajevima pored novčane kazne, koja je najčešća, moguće je djelimično ili potpuno zatvaranje stadiona za publiku, u nekoliko narednih mečeva.

Na londonskom "Vembliju" je u nedeljnom finalu Evropskog prvenstva prisustvovalo 67.000 navijača, od ukupnog kapaciteta stadiona, koji iznosi 90.000.

FA je sa 30.000 eura kažnjen ranije zbog navijačkih incidenata na polufinalnoj utakmici sa Danskom, uključujući takođe zviždanje himni.

Preporučujemo za Vas