Milinković: Ništa nismo dobili od ove utakmice, dogovorili smo sastanak sa upravom

Budućnost izgubila od Helsinkija 4:0 u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

14760 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Milinković, Foto: Boris Pejović
Milinković, Foto: Boris Pejović

Trener Budućnosti, Mladen Milinković čestitao je ekipi Helsinkija na ubjedljivoj pobjedi i poručio da je njegov tim večeras uložio dosta energije, ali mu sada preostaje da se koncentriše na Ligu konferencija.

Budućnost je večeras izgubila od Helsinkija 4:0 u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Podgoričani su pretrpjeli najubjedljiviji poraz u evropskim takmičenjima u klupskoj istoriji.

"Ubjedljiva pobjeda Helsinkija. Čestitam, jer je to, prije svega, sportski. Zasluženo su pobijedili. Nama ostaje da žalimo što jedino možda nismo postigli neki gol, jer je mnogo energije uloženo, a baš ništa nismo dobili od ove utakmice, sem ubjedljivog poraza. Ostaje nam da se okrenemo Ligi konferencija, da pokažemo da imamo snage da se vratimo posle jednog ubjedljivog poraza", kazao je nakon meča Milinković.

Budućnost je opet brzo primila gol.

"Danas smo dobro počeli. Mislim da smo imali volju, želju, držali protivnika na njihovoj polovini tih šest minuta. Odlučili smo se da rizikujemo od prvog minuta, jer smo znali da ako budemo čekali i igrali niže, da će oni odigrati baš ovako kao što su odigrali posljednja dva minuta - strpljivo i onda nas izvlačiti. Na našu nesreću, kad god uđu u 16 metara oni postignu gol, a mi iz nekih polušansi i udaraca, koje smo imali nismo uspjeli ni taj jedan počasni gol da postignemo", objasnio je Milinković.

Budućnost u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igra protiv Toršavna sa Farskih Ostrva. Prvi meč na programu je 22. jula u Podgorici. Plasmanom u grupnu fazu najmlađeg Uefinog takmičenja ne bi trebalo da se zanosi.

"Dogovorili smo jedan sastanak sa upravom da vidimo šta ćemo i kako ćemo u nastavku. Ne mogu ništa o tome konkretno da vam kažem, ali svakako ćemo razgovarati i pokušati da uradimo ono što je najbolje za klub", zaključio je Milinković.

Bonus video: