Dinamo u drugom kolu, Borac tuguje, uprkos sjajnoj partiji bivših igrača Budućnosti

Plasman u drugo kolo kvalifikacija obezbijedili su Ludogorec, Malme, Žalgiris, Slovan, Ferencvaroš, Mura, Šerif, Linkoln i Flora

4724 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Dinama (arhiva), Foto: Reuters
Fudbaleri Dinama (arhiva), Foto: Reuters

Fudbaleri zagrebačkog Dinama plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Modri" su večeras u revanšu na Islandu bili bolji od Valura 2:0. U prvom meču, prethodne sedmice u Zagrebu, hrvatski šampion slavio je 3:2.

Golove za Dinamo večeras su postigli Luka Ivanušec u 31. i Mislav Oršić u 89. minutu.

Dinamo u drugom kolu igra protiv kiparske Omonije.

A blizu plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona bio je banjalučki Borac. Šampion Bosne i Hercegovine je nakon poraza od Kluža 3:1 u prvom meču, večeras regularni dio na svom terenu dobio 2:0, potom je susret otišao u produžetke, u kojima su Rumuni stigli do gola i plasmana u narednu rundu. Da nije Uefa nedavno ukinula pravilo gola u gostima, Borac bi večeras slavio plasman u drugo kolo.

U redovima Borca blistali su bivši igrači Budućnosti - Milan Vušurović i Panajotis Moraitis. Vušurović je upisao dvije asistencije, dok je Moraitis postigao drugi gol na meču. Prije njega mrežu Kluža pogodio je Vranješ.

Gol, koji je rumunskoj ekipi donio plasman u drugo kolo postigao je Čipčiju u 118. minutu.

Plasman u drugo kolo kvalifikacija obezbijedili su Ludogorec, Malme, Žalgiris, Slovan, Ferencvaroš, Mura, Šerif, Linkoln i Flora.

Bonus video: