Sutjeska u Gruziji, Savović: Očekujem da se plasiramo u drugo kolo; Grivić: Čeka nas teška utakmica

Nikšićani u prvom meču slavili 1:0. Revanš je sjutra (18 h) u Tbilisiju

10940 pregleda 8 komentar(a)
Savović na jučerašnjoj konferenciji, Foto: Printscreen YouTube/FK Sutjeska
Savović na jučerašnjoj konferenciji, Foto: Printscreen YouTube/FK Sutjeska

Ekspedicija Sutjeske jutros je otputovala za Gruziju, gdje Nikšićane sjutra (18 h) očekuje revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Gagre.

Sutjeska je u prvom meču slavila minimalnim rezultatom, uoči revanša ništa nije gotovo, ali trener "plavih", Milija Savović očekuje plasman u naredno kolo.

"Očekujem da sačuvamo prednost i da se plasiramo u drugo kolo. Proteklih sedam dana smo iskoristili da odmorimo ekipu, da bismo imali svježinu, koja će biti potrebna za meč sa Gagrom. Očekujem da barem za jedan stepenik budemo spremniji nego što smo bili u prvom meču", kazao je Savović.

U prvom susretu bilo je očigledno da je Gagra fizički spremnija ekipa.

"Nisu nas iznenadili. Gledali smo njihove utakmice, igrali su onako kako igraju u ligi, samo što mi nismo mogli da napravimo procjenu kvaliteta njihove lige u odnosu na našu. Od početka meča je bilo evidentno da su spremniji i svježiji s obzirom na to da su u takmičarskom ritmu. Pokazali su da pod presingom mogu da izađu sa loptom i da igraju", ocijenio je Savović.

Fudbaleri Sutjeske na jučerašnjem treningu
Fudbaleri Sutjeske na jučerašnjem treningufoto: Savo Njunjić

Između dva meča sa Gagrom, u Nikšić su stigli Marko Zoćević i Meldin Drešković, ali nemaju pravo nastupa u sjutrašnjoj utakmici. Izvjesno je da u timu neće biti povrijeđenog Marka Bojovića, dok će Nikola Janjić biti u konkurenciji.

"Janjić je prvi meč počeo sa rizikom od povrede, ali je kazao da može da igra, što se ispostavilo kao dobro i korisno. Tražio je izmjenu na poluvremenu. Odradio je tretman, trenirao je, očekujem da će konkurisati za tim, ali moramo da vidimo kako će to da izgleda", objasnio je Savović.

Fudbaler Sutjeske, Dragan Grivić oprezan je pred revanš.

"Čeka nas teška utakmica. Gagra je pokazala da se radi o kvalitetnoj ekipi. Mislim da smo odigrali odlično prvu utakmicu, da ćemo to da ponovimo i uz malo sreće prođemo u naredno kolo. U prvom meču se vidjelo da su fizički spremniji, ali mislim da smo mi odradili sve što je šef tražio od nas i nadam se da ćemo u narednoj utakmici biti još spremniji", poručio je Grivić.

Grivić
Grivićfoto: Printscreen YouTube/FK Sutjeska

Ako eliminiše Gagru, Sutjeska će u drugom kolu kvalifikacija igrati sa Makabijem iz Tel Aviva. Ali, o Izrealcima Nikšićani još uvijek ne razmišljaju.

"Ne bih rekao da smo jednim korakom u drugo kolo s obzirom na to da je ekipa Gagre ozbiljan protivnik, koji zna da igra. Mislim da će biti veoma teška utakmica, a dalje od toga nismo razmišljali. Prvo da riješimo ovaj meč, pa ćemo razmišljati o sledećem protivniku", oprezan je Savović.

Nema prenosa meča iz Gruzije.

Bonus video: