Zoran Petrović novi igrač Budućnosti: Kao podgoričko dijete konačno sam dobio šansu da dođem u naš najveći klub

Prije njega su stigli Amir Muzurović, Jovan Baošić i Šaleta Kordić

6068 pregleda 10 komentar(a)
Petrović, Foto: FK Budućnost
Petrović, Foto: FK Budućnost

Budućnost je dovela još jedno pojačanje - novi igrač crnogorskog šampiona je Zoran Petrović.

Ofanzivac je dogovorio jednogodišnju saradnju sa klubom, a prvi trening sa ekipom će odraditi večeras na trening kampu na Starom aerodromu.

„Organizacija kluba me oduševila, a o kolektivu ne treba da trošim riječi jer već tri sezone pravi dobre rezultate. Kao podgoričko dijete konačno sam dobio šansu da dođem u naš najveći klub. Svi kao mali sanjamo velike snove, a meni kao djetetu odavde jedan od snova je bio potpis za Budućnost. Spreman sam da dam sve od sebe za ovaj klub“, rekao je Petrović.

Bivši mladi reprezentativac Crne Gore je četvrto pojačanje Budućnosti. Prije njega su stigli Amir Muzurović, Jovan Baošić i Šaleta Kordić.

„Budućnost ima najbolji kolektiv i igrački kadar u Crnoj Gori, momci su prošle godine osvojili istorijsku duplu krunu, nadam se da ćemo sada svi zajedno ponoviti taj uspjeh“, rekao je krilni napadač, koji po potrebi može da igra i klasičnog centarfora.

Petrović je seniorski fudbal počeo da igra u OFK Titogradu, u sezoni 2016/17. je bio najbolji strijelac Telekom Prve crnogorske fudbalske lige, da bi sezonu 2019/20. počeo u češkom Jablonecu, a prethodnih godinu i po proveo na pozajmici u Iskri.

„Vratio sam se da bih na neki način oživio karijeru, jer sam vidio da stagniram u Jablonecu i da sjedjenjem na klupi ne mogu da napredujem. Imao bih bolji učinak da nije bilo sitnih povreda. Međutim, dolaskom u Budućnost vjerujem da ću napredovati, jer ću pored sebe imati odlične saigrače i znam da se ovdje najbolje radi u Crnoj Gori“, poručio je momak koji je u Danilovgradu upisao 39 utakmica i sedam golova.

Petroviću period adaptacije neće teško pasti...

„Poznajem dosta momaka iz prvog tima, golmana Pavličića znam od malena, poznajem dobro i Petra Grbića, tako da mi neće predstavljati problem da se uklopim. Normalno, nisam sto odsto spreman jer sam trenirao privatno dok se nijesu riješili papiri, ali u razgovoru sa kondicionim trenerom Nikolim Vukčevićem sve će to doći na svoje kroz Evropu i sezonu. Jednostavno, ekipa je prošla pripreme, igrala utakmice, ja to još nemam, ali imam volje da ih brzo stignem i da brzo budem sto odsto spreman“, jasan je Petrović.

Nakon eliminacije od Helsinkija u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Budućnost takmičenje nastavlja u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a protivnik je HB Toršavn.

Budućnost još čeka zvaničnu potvrdu iz UEFA, ali vjerovatno će doći do zamjene domaćinstva i promjene termina utakmica - „plavi“ će 22. jula gostovati na Farskim Ostrvima, dok će 27. jula dočekati Toršavn.

Bonus video: