Sada i Evropa zna za Ivezića

Mladi golman Podgorice blistao u Elbasanu protiv Ljačija, no to nije bilo dovoljno za prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija

4343 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Ivezić ima samo 18 godina, Foto: FK Podgorica
Nikola Ivezić ima samo 18 godina, Foto: FK Podgorica

Fudbaleri Podgorice su debitovali u evropskim takmičenjima, u dvomeču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv albanskog Ljačija se vidjelo šta znači iskustvo ili nedostatak istog na međunarodnoj sceni. Sada slijedi povratak u realnost, na crnogorske terene, gdje ih čekaju nove velike bitke.

Takmičenje u Telekom Prvoj ligi kreće već za šest dana, a tim iz Lješkopolja, koji vodi Dejan Roganović, na startu igra sa Sutjeskom, jednim od favorita za trofeje na domaćoj sceni.

Igrač koji je u sezonu ušao u top formi je golman Podgorice Nikola Ivezić. U prvom meču protiv Ljačija je u 94. minutu odbranio penal i sačuvao pobjedu od 1:0, da bi u revanšu u Elbasanu u 120 minuta dominacije rivala bio bez konkurencije najbolji pojedinac na terenu.

Odbranio je gotovo dvocifren broj šansi protivnika, a i pored toga morao je tri puta da vadi loptu iz mreže (poraz 3:0).

- Žao mi je što rezultat nije bio bolji. Borili smo se, dugo bili u igri, ali je, kada se sve sabere, prošao kvalitetniji tim - kaže za „Vijesti” Ivezić i skromno nastavlja:

- Nije moja partija toliko bitna, posao golmana je da brani, da učini sve za ekipu - ističe Ivezić.

Šta je presudilo u korist rivala?

- Rekao bih to što ima više ovakvih utakmica u nogama. Ljači često igra Evropu, nama je ovo prvi put i vjerujem da smo nešto i naučili iz ovog dvomeča. Konkretno u revanšu smo se držali u prvom poluvremenu, ali nas je loš početak drugog dijela koštao. Odmah smo primili gol i postajalo je sve teže, iako smo izdržali do produžetaka. Igrali smo protiv kvalitetne ekipe, koja je u ovom trenutku jednostavno bila spremnija i bolja od nas. Vidjelo se i to da smo promijenili dosta igrača ovog ljeta, trebaće vremena da se sve to posloži. Ali, radimo dobro i moramo da budemo optimisti - iskren je Ivezić.

Koliko može Podgorica ove sezone?

- Ambicije se ne mijenjaju, želimo da drugu godinu zaredom izađemo na evropsku scenu. Da li kroz prvenstvo ili Kup, to je u ovom trenutku manje bitno. Mislim da imamo kvalitet da odigramo odličnu sezonu, da budemo konkurentni svima. Kompletna liga se pojačala, vjerujem da će biti zanimljivo i da ćemo pokazati koliko vrijedimo. Ali, moramo u svakom meču da se dokazujemo - poručuje Ivezić.

Iako je u aprilu napunio 18 godina, Ivezić ima prvoligaški staž jer je standardan na golu Podgorice. Period odrastanja, ipak, i dalje traje. Tako je to s mladim čuvarima mreže.

- Prošle sezone sam branio u svakom meču i to mi je puno značilo. Imao sam odličnih partija, bilo je i kikseva, ali ne dozvoljavam da to utiče na mene. Očekujem da ove sezone budem još bolji, da uz naporan rad nastavim da napredujem. Svjestan sam da će biti perioda kada neće sve ići onako kako želim, ali sve to golmani moraju da prođu - zaključio je Ivezić.

Bonus video: