Čeka se samo potpis: Van Gal vodi Holandiju protiv Crne Gore

Čuveni holandski stručnjak, bivši trener Ajaksa, Barselone, Bajerna i Mančester junajteda, preuzeće selekciju svoje zemlje treći put u karijeri

3365 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luis Van Gal
Foto: Luis Van Gal

Čuveni Luis van Gal biće selektor Holandije, treći put u trenerskoj karijeri.

Kako prenose holandski mediji, 69-godišnji Van Gal je sve dogovorio s čelnicima Fudbalskog saveza Holandije (KNVB) i samo se čeka službeno potpisivanje ugovora.

Van Gal je vodio "oranje" od 2000. do 2002. godine, te od 2012. do 2014. Pod njegovim vođstvom Holanđani su na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. osvojili treće mjesto.

Van Gal će na klupi nacionalne selekcije naslijediti Franka de Bura, koji je otpušten nakon poraza u osmini finala Evropskog prvenstva od Češke.

Prva Van Galova utakmica biće protiv Norveške, 1. septembra u Oslu, a prvi domaći susret - duel sa Crnom Gorom tri dana kasnije na "Filips stadionu" u Ajndhovenu.

U pitanju su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Crna Gora i Holandija sudariće se i u Podgorici, 13. novembra.

Van Gal je tokom karijere vodio i Ajaks, Barselonu, AZ, Bajern i Mančester junajted, a 2017. je objavio odlazak u penziju zbog "porodičnih razloga". Dvije godne kasnije i službeno je objavio prekid trenerske karijere.

Poziv iz tabora "oranja", međutim, očito nije mogao da odbije.

Bonus video: