Nema izgovora na sjeveru Evrope, Milinković: Da pokažemo inat

Boljeg iz dvomeča HB Toršavn - Budućnost u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija čekaće pobjednik duela Makabi Haifa - Dinamo Tbilisi

3554 pregleda 10 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti na treningu u Toršavnu, Foto: FK Budućnost
Fudbaleri Budućnosti na treningu u Toršavnu, Foto: FK Budućnost

Putovali su sedam sati do Toršavna, promijenili su klimu, igraće na vještačkoj podlozi, ali ne traže izgovor - fudbaleri Budućnosti žele preko prvaka Farskih Ostrva da nastave evrpopski put i plasiraju se u 3. kolo kovalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi meč sa HB Toršavnom na stadionu "Gundadalur" igra se večeras u 19 po lokalnom, a sat kasnije po našem vremenu. Revanš je već u utorak pod Goricom.

„Bez obzira na sve i na to što smo duže ostali u putu, nemamo prava na bilo kakav izgovor. Važno je da se nakon eliminacije od Helsinkija vratimo na pobjednički kolosjek i da napravimo dobar rezultat kako bi u revanšu obezbijedili prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija“, poručio je trener Budućnosti Mladen Milinković u izjavi za zvanični sajt kluba.

"Plavi", međutim, sa mnogo opreza dočekuju gostovanje na samom sjeveru Evrope, kao i cijeli dvomeč.

„Mnogi misle da je pred nama lak posao, ali mi ne očekujemo da će da bude lako. Očekujemo da će ekipa da odigra bolje, da će da pokaže inat i da ćemo napraviti rezultat kako bismo na neki način vratili stvari u normalu“, dodaje 53-godišnji trener.

Prvenstvo Farskih Ostrva, koje je na Uefinoj listi za tri pozicije bolje plasirano od crnogorskog, u punom je jeku, a Toršavn je u dosadašnjem dijelu osvojio 30 bodova na 13 utakmica.

„Toršavn je ekipa koja dosta trči, ima dva - tri odlična igrača, ali to je ekipa koja je kao tim kompaktna. Odbrana je možda slabiji i sporiji dio tima, ali ima izuzetne fizičke predispozicije. Bekovi HB-a igraju dosta ofanzivno i nadam se da ćemo to uspjeti da kaznimo“.

Helsinki je završena priča, ali i dobra lekcija...

„Treba taj ubjedljiv poraz da zaboravimo, vjerovatno je i dalje u podsvjesti, ali moramo dalje. Vjerujem da ćemo da budemo bolji, a potrebno je da budemo trkački ravnopravni sa protivnikom, jer će onda doći do razlike u kvalitetu“, dodaje Milinković.

Budućnost je oslabljena, bez Vasilija Terzića i Luke Mirkovića, dok se u ekipu vraća Draško Božović.

„Nama svaki izostanak predstavlja problem, ali nadam se da će igrači koji budu igrali dati svoj maksimum i da će to dovoljno da bude za dobar rezultat“.

Bonus video: