Jadranski derbi u Petrovcu, Zeta sa mladićima

Večeras startuje 16. sezona Telekom 1. CFL od sticanja nezavisnosti, tri meča u 20.30 časova

3386 pregleda 1 komentar(a)
Mornar je u eliti nakon dvije godine, Foto: Klupski sajt
Mornar je u eliti nakon dvije godine, Foto: Klupski sajt

Pomalo u sjenci nastupa crnogorskih ekipa na evropskoj sceni, a ponajviše - debakla dvostrukog uzastopnog šampiona Budućnosti na Farskim Ostrvima, večeras će biti otvorena 16. sezona Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige od sticanja nezavisnosti.

Igraće se u još jednoj sjenci, ali reflektora - svi mečevi u ljetnjem programu planirani su za večernji termin, jer svih 10 prvoligaških stadiona (Jezero kao domaćin uglavom igra u Beranama) imaju uslove za noćno odigravanje mečeva.

Petrovac - Mornar, Iskra - Jezero i Dečić - Zeta igraju večeras u 20.30, duel Sutjeske i Podgorice planiran je za nedjelju (19 h), dok je odložena utakmica Rudara i Budućnosti zbog zgusnutog rasporeda podgoričkog tima na evropskoj sceni (već u utorak igra revanš protiv HB Toršavna).

Mornar je povratnik u elitu, nakon dvije sezone igranja na drugoligaškoj sceni, a Barani će u primorskom derbiju gostovati Petrovcu pod Malim brdom.

- Poznajemo se jako dobro. Pratili smo ih na Zlatiboru, isto kao i oni nas. Kao trener više volim kada u prvom kolu gostujemo. Kada igraš kući, osjećaš jači pritisak, imaš veću obavezu da pobijediš, a ovako na strani smo donekle pošteđeni psihološkog uticaja - kaže trener Mornara Slavoljub Bubanja.

Petrovac se regrupisao u pauzi nakon što je jedva izborio opsatanak, preko baraža, a prilično renovirani tim, sa istim trenerom - Nenadom Vukčevićem, pokušaće pobjedom da otvori prvenstvo.

Dečić, pod utiskom premijernog nastupa na evropskoj sceni i ispadanja od kosovske Drite, ekipe koja je prije dvije noći odoljela Fejnordu (0:0) u Prišitini, veliki je favorit protiv Zete, koja je počela pripreme prije samo pet-šest dana, i to sa omladinskim pogonom i iskusnim trenerom, Dragoljubom Đuretićem.

Iskra i Jezero igraju u Danilovgradu, što će biti prvi televizijski meč u novoj sezoni (20.30, RTCG). Danilovgrađane sa klupe predvodi Srđan Nikić, koji je u tandemu sa Milivojem Novovićem uspješno završio prošlu sezonu (pobjeda u baražu), dok su Plavljani promijenili trenera i dobar dio tima - umjesto Milije Savovića, koji je preuzeo Sutjesku, Plavljane vodi Mladen Lambulić.

Bonus video: