Učio od Bergkampa, za gazdu Totenhema vrijedi više od Nejmara

"On je među 10 najboljih na svijetu, u to više nemam dilemu", kaže za Eriksena selektor Danske Age Harejde.
1 komentar(a)
Eriksen, Foto: Reuters
Eriksen, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2017. 21:03h

Simultanka Kristijana Eriksena protiv Republike Irske odvela je Dansku na Svjetsko prvenstvo.

Golčina u pobjedi protiv Poljske u septembru (4:0), pa odlučujući pogodak u jednom od najvažnijih mečeva za Dance - protiv Crne Gore, u Podgorici (1:0), a sve začinjeno het-trikom u krucijalnom revanšu baraža protiv Republike Irske u Dablinu (5:1).

To je Kristijan Eriksen - 25-godišnji vezista Totenhema, tvorac čudesnih golova, igrač koji pravi razliku na najvećoj mogućoj sceni.

"On je među 10 najboljih na svijetu, u to više nemam dilemu", kaže selektor Danske Age Harejde.

"Vidjeli smo ga u klubu protiv Real Madrida, vidjeli smo ga šta je u stanju da uradi i u reprezentaciji. Njegova sposobnost postizanja golova sa obje noge, njegove asistencije, osjećaj da pronađe prostor - to ga čini najboljim evropskim igračem na svojoj poziciji", oduševljen je bio danski selektor.

Eriksen je u Totenhem stigao 2013. godine iz Ajaksa za 13,5 miliona eura, a u 194 nastupa za „sparse” upisao je 46 golova i čak 60 asistencija. Iako mu je tek 25 godina, za Dansku je odigrao već 75 utakmica i postigao je 21 gol.

Ove sezone, u kvalifikacijama za Mundijal, dao je čak 10 golova za Dance - više nego bilo koji vezni fudbaler u evropskoj zoni kvalifikacija.

"U mojoj prvoj sezoni u Ajaksu imali smo nekoliko treninga sa Denisom Bergkampom. Njegova harizma, njegova moć sa loptom su bili nevjerovatni. Puno sam naučio gledajući ga, radeći sa njim", kazao je Eriksen.

Blista u Totenhemu, a želi ga Barselona. No, teško će moći da ga dovede...

"Ako Nejmar vrijedi 222 miliona eura, za Eriksena će neko morati da plati 225", poručuje Danijel Levi, predsjednik Totenhema.

Bonus video: