Istorijska blamaža Budućnosti - od Farana primili šest golova, nije dala nijedan

Budućnost - HB Torshavn 0:2, ukupno 0:6 - blamaža kakva se ne pamti

39659 pregleda 1132 reakcija 180 komentar(a)
Trenutak kada Hjeri Halt Mor daje prvi gol, Foto: Luka Zeković
Trenutak kada Hjeri Halt Mor daje prvi gol, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.07.2021. 23:33h

Koliko god iz Budućnosti pokušali da predstave tužan poraz na Farskim Ostrvima (4:0) kao loš dan, istina je drugačija - HB Torshavn je mnogo ozbiljnija ekipa od osvajača duple krune u Crnoj Gori.

To se vidjelo i večeras, jer je tim sa ostrva na sjeveru Evrope slavio i na stadionu pod Goricom 2:0, čime su "plavi" kompletirali najgore dvije sedmice u klupskoj istoriji.

Budućnost - Torshavn
foto: Sofascore

Za 270 minuta, tim Mladena Milinkovića, koji bi već večeras mogao da bude bivši, primio je 10 golova od Helsinkija i HB Torshavna, a nije dao nijedan!

Čim su večeras odlučili da napadnu, Farani su praktično ušetali u mrežu - Heri Hjalt Mor je u 39. minutu odlično ispratio akciju saigrača i nakon pasa Danca Mikela Dala rutinski poslao loptu ispod Đorđija Pavličića.

Navijači su bili razočarani, zviždali su i skandirali "Uprava napolje", a jedan je u finišu 1. poluvremena pokušao da uđe na teren.

Budućnost - Torshavn
foto: Luka Zeković

Farani su u 73. minutu dali i drugi gol pod Goricom, šesti ukupno u dvomeču, kada je Danijel Johansen iskoristio penal.

Milinković je meč počeo bez kapitena Petra Grbića, Draška Božovića (ušli na poluvremenu), reprezentativnog golmana Miloša Dragojevića i štopera Vladana Adžića.

Bonus video: