Milinkoviću se ne žuri: Vidjećemo za dan-dva, sve je na upravi

"Vidjećemo za dan, dva… Ne volim mnogo da pričam o tome poslije utakmice. Sigurno je da se neke stvari moraju preduzeti, ali to je sve na upravi kluba"

7687 pregleda 21 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Osvojio je dvije titule i jedan Kup, prvu duplu krunu, najviše trofeja na klupi Budućnosti, oborio je i mnoge rekorde domaće lige, ali tako je to u fudbalu - boravak Mladena Milinkovića na kormili podgoričkog tima pamtiće se po debaklu, blamaži, sportskoj katastrofi na meču sa Faranima.

Jasno je da su Milinkoviću odbojani dani, bilo bi zapravo čudo da ne bude smijenjen već sjutra, ali sam nije dao ostavku nakon još jednog poraza od HB Torshavna.

Bijesni navijači (bilo ih je oko 1.200) vrijeđali su večeras fudbalere, upravu kluba, predsjednika Veselina Mijača.

"Nije prijatno sve to čuti, ali mora se sve izdržati. Navijači su u pravu za kritike, s pravom su nezadovoljni, ali ne opravdam kada psuju igračima roditelje. Zamjerke, kritike za neborbenost, lošu igru - to nije ništa novo u fudbalu. Naši navijači su u posljednje dvije godine navikli na pobjede, ali zbog situacije sa koronom nijesmo imali šansu da lijepe stvari dijelimo sa njima. Jedva smo čekali sa se vrate na tribine, ali uslijedili su teški trenuci. Moramo biti spremni da sve kritike istrpimo. I sa naše strane je još veće razočarenje jer nijesmo opravdali njihova očekivanja", istakao je Milinković.

Njegova ekipa na terenu je djelovala kao razbijena vojska...

"Kada pomislimo da ne može gore, dođe naredna utakmica koja nas više zaboli. Momci su željeli, ali nisu mogli. U prvih 45 minuta realno nismo ni imali šanse. Jesmo u prvih desetak minuta nastavka, priprijetili smo, ali falilo je i sreće da makar izjednačimo. Ne mogu da shvatim jednu stvar - ljudi dođu jednom u šesnaesterac i daju gol, a mi ne možemo da budemo opasni", ističe Milinković.

"Čestitke Toršavnu na pobjedi koja je zaslužena. Dali su šest golova, ubjedljivo idu dalju. Mi nismo uspjeli da nađemo izlaz iz krize koja je evidentna u posljednje tri-četiri nedjelje. Žao mi je igrača, htjeli su, imali su želju..."

Budućnost nastavlja domaće prvenstvo u ponedjeljak, gostovanjem Zeti. Vidjeće se s kim na klupi i u kakvom sastavu...

Bonus video: