Mamić: Dinamo će proći, moramo da dokažemo da nismo divljaci

"Ne može se reći da je Dinamo favorit, Zvezda posljednjih nekoliko godina bilježi impresivne rezultate", rekao je Zdravko Mamić

8787 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Betaphoto
Foto: Betaphoto

Crvena zvezda protiv zagrebačkog Dinama - žrijeb je spojio dva velikana iz prostora bivše Jugoslavije u plej-ofu za Ligu šampiona.

Da bi došlo do tog duela potrebno je "samo" da Zvezda eliminiše moldavski Šerif, te da Dinamo bude bolji od Legije iz Varšave u 3. rundi kvalifikacija.

Zdravko Mamić, prvi čovjek "modrih", vjeruje da je njegov klub u prednosti.

"Zna se moj stav od prošle godine. Nisam htio utakmice sa Zvezdom. Zato što sam uvek navijao za Zvezdu, a sada jedan mora da ispadne. To će biti Zvezda. Evo brat Zoran me upozorava, rano je govoriti o tome, zec je u šumi, ali... Ako dođe do tog meča pokazaćemo da smo bolji", rekao je Mamić za B92.

Ko je favorit?

"Ne može se reći da je Dinamo favorit, Zvezda posljednjih nekoliko godina bilježi impresivne rezultate. Nema favorita, ali sam siguran da će Dinamo izboriti Ligu šampiona. Htio sam Brondbi ili Malme/Rendžers, ali je ovako ispalo. Sport je čudo".

Mečevi na stadionu "Rajko Mitić" i Maksimiru biće izazov i za organizaciju.

"Nije to lako spremiti zbog svega što nosi utakmica. Takva je bila još samo jednom u susretu Kroacije i Partizana. Želim da prođe sve u najboljem redu. Da pokažemo da nismo dviljaci, nego gospoda. Ko god da voli Srbiju i Hrvatsku mora da učini sve da tako nešto bude. Ne znam šta će UEFA da odluči, ima vremena, tu je i pandemija i pitanje je šta će biti. Ako bude dozvoljeno gostovane navijača i u kojem broju", zaključio je Mamić.