Budućnost se vadi u Danilovgradu, čeka se reakcija Podgorice i Zete

Večeras i sjutra se igra treće kolo Telekom Prve CFL. Aktuelni šampion gostuje Iskri, lider Sutjeska (nedjelja) dočekuje Jezero

9165 pregleda 3 komentar(a)
"Plavi" jure prvu pobjedu u sezoni: Lazar Mijović, Foto: FK Budućnost
"Plavi" jure prvu pobjedu u sezoni: Lazar Mijović, Foto: FK Budućnost

Utakmicama trećeg kola se ovog vikenda nastavlja Telekom Prva crnogorska liga u fudbalu.

Četiri meča su na programu večeras, a 3. rundu će u nedjelju od 19 sati zaokružiti Sutjeska i Jezero.

Aktuelni šampion Budućnost s novim trenerom gostuje u Danilovgradu - rival je Iskra, Aleksandar Nedović je tako dobio šansu da debituje protiv ekipe koju je vodio do finiša prošle sezone.

BUDUĆNOST UVIJEK IDE NA TRI BODA

Podgoričani su nakon očajnih izdanja u Evropi remizirali sa Mornarom u prošlom kolu (1:1), sada protiv Iskre žele da poprave utisak i da se vrate na pravi put.

"I da se ne nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo, Budućnost u svakoj utakmici mora da ide na tri boda. Prate nas određeni kadrovski problemi, ali to je sastavni dio posla i u svakom kolektivu u datom trenutku - pogotovo poslije Evrope i napornih mečeva na ovim temperaturama - dolazi do mehaničkih povreda", rekao je Nedović.

Zadovoljan je kako je ekipa reagovala na promjenu trenera.

"Sigurno da ne može sve da se namjesti za tri-četiri radna dana, ali vidim da i igrači dosta međusobno razgovaraju. Nije bilo prostora da se obave svi kolektivni i individualni razgovori, “udarili” smo na najbitnije stvari kako bismo došli do nivoa na kojem smo bili. Protiv Iskre ne tražim ništa više od odnosa kakav sam vidio na treninzima", istakao je Nedović.

OČEKUJEMO REAKCIJU "PLAVIH"

Iskra je, s druge strane, dobro otvorila prvenstvo - prvaka dočekuje sa četiri boda, nakon što je savladala Jezero kod kuće i remizirala sa Rudarom u Pljevljima.

"Nije nam nimalo olakšavajuća okolnost što je Budućnost poražena na evropskoj sceni. Nastojaće Podgoričani da se iskupe. Ali, i mi imamo svoju računicu po tom pitanju i ne krijemo da će se naša taktika zasnivati na ofanzivnoj strategiji", rekao je kapiten Iskre Ognjen Obradović.

Dečić, koji takođe ima četiri boda nakon dva kola, u Tuzima igra sa Rudarom. i prihvata ulogu favorita.

Mornar je sa dva gostovanja (Petrovac i Budućnost) donio pobjedu i remi, a sada ima priliku da se predstavi svojim navijačima. U Bar stiže Podgorica poslije lošeg starta i dva poraza (gol-razlika 1:4).

Zeta nema nijedan bod, nije ni postigla gol u prvih 180 minuta, pa je pitanje da li u ovom trenutku ima kvaliteta i snage da parira Petrovcu pod Malim brdom.

Sutjeska je lider, jedina ima maksimalan učinak poslije dvije runde, i to bez primljenog gola (5:0).

PAROVI 3. KOLA

SUBOTA

ISKRA - BUDUĆNOST 20.00

Sudija: Milovan Milačić (Kotor).

DEČIĆ - RUDAR 20.00

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica).

PETROVAC - ZETA 20.00

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica).

MORNAR - PODGORICA 20.30

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica).

NEDJELJA

SUTJESKA - JEZERO 19.00

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica).

Bonus video: