Epilog: Otišli Grbić i Božović, Ivanović i Adžić ostaju

Budućnost sporazumno raskinula ugovor s Petrom Grbićem i Draškom Božovićem koji karijeru nastavljaju u Mornaru, odnosno Dečiću

35994 pregleda 53 reakcija 53 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.08.2021. 20:48h

Ništa više nije isto u Budućnosti.

Nakon titule, pa duple krune u posljednje dvije sezone uz nezapamćenu dominaciju za crnogorske prilike, pod Goricom se situacija drastično promijenila.

Pisalo se prethodnih dana o kaznama u podgoričkom klubu, kao i o tome da su Petar Grbić, Draško Božović, Igor Ivanović i Vladan Adžić suspendovani pošto su odbili ponuđeno smanjenje ugovora od čak 40 odsto.

A sada je sve dobilo epilog.

Grbić, koji je obavljao i funkciju direktora omladinske škole, i Božović, sporazumno su raskinuli ugovore, ali ostaju u CFL - prvi karijeru nastavlja u Mornaru, drugi je pojačao Dečić.

Za razliku od njih, Ivanović i Adžić su pronašli zajednički jezik s predsjednikom Veselinom Mijačem i ostaju u klubu.

Budućnost je prije desetak dana smijenila trenera Mladena Milinkovića nakon očajnih izdanja na evropskoj sceni.

"Plavi" su na startu sezone - u prvom kolu kvalifikacijama za Ligu šampiona primili sedam golova od Helsinkija (3:1, 4:0), a onda šest (4:0, 2:0) u dvomeču druge runde kvalifikacija za Ligu konferencija gdje je rival bio Torshavn s Farskih Ostrva.

Srpskog stručnjaka je naslijedio Aleksandar Nedović i već na prvom koraku mogao da shvati u kakvom je momentu ekipa - na debiju je poražen od Iskre u Danilovgradu u 3. kolu CFL, pa Budućnost, istina uz meč manje, već ima osam bodova minusa u odnosu na lidera Sutjesku.

Bonus video: