Drugi najgori start Budućnosti od 2006.

Budućnost ima samo šest bodova nakon pet kola. U sezoni 2013/14 imala je pet, a prvenstvo je završila kao 4. na tabeli

13041 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Budućnost je nedavno imala najgore evropsko ljeto u istoriji kluba, primila je sedam golova od Helsinkija (3:1, 4:0), obrukala se protiv HB Torshavna sa Farskih Ostrva (4:0, 2:0), a u sličnom ritmu nastavila je i u domaćem prvenstvu.

Iako je ostvarila jednu pobjedu, u posljednjem minutu protiv posljednjeplasirane Podgorice, može se reći da postoji kontinuitet - slabih rezultata, iako je predsjednik Veselin Mijač promijenio trenera (Aleksandar Nedović umjesto Mladena Milinkovića) i oslobodio se igrača sa najvećim ugovorima (Petra Grbića i Draška Božovića).

Današnjim remijem sa Rudarom u Pljevljima, "plavi" su osvojili tek šesti bod u dosadašnjih pet kola, što je drugi najgori start Budućnosti u posljednjih 15 godina, otkada postoji Telekom 1. CFL.

Budućnost je remizirala sa Mornarom kod kuće, Dećićem u Tuzima i Rudarom u Pljevljima, izgubila je od Iskre u Danilovgradu, a jedinu pobjedu ostvarila je protiv Podgorice na domaćem terenu.

Samo jednu sezonu do sada (2013/14) Podgoričani su počeli slabije, u prvih pet kola osvojili su pet bodova, tada sa drastično podmlađenim timom. Tu sezonu su završili na četvrtom mjestu.

Samo dva puta je Budućnost imala maksimalnih 15 bodova nakon pet kola, koliko sada ima Sutjeska, oba puta je bila prvak - u sezonama 2011/12 i 2016/17.

Sada Podgoričani već kasne devet bodova za liderom. Doduše, tek je početak, ali početak ne obećava...

Bonus video: