Argentinac ipak nije Crnogorac, Radulović: Saveljić odbio poziv

Saveljić je 2015. godine postao reprezentativac, nakon što je prihvatio poziv zemlje svojih predaka, još dok je igrao u Argentini

8391 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: La Liga
Foto: La Liga

Jednom za svagda postao je jasno - Esteban Saveljić, Argentinac crnogorskog porijekla, neće da bude član našeg nacionalnog fudbalskog tima.

Saveljić, štoper Rajo Valjekana, našao se na spisku selektora Miodraga Radulovića za mečeve sa Turskom, Holandijom i Letonijom, ali ne dolazi...

“Saveljić je prvo pristao da igra, davao nam he lažna obećanja. Sada je odbio, ne znamo zbog čega. To govori o njemu kao čovjeku i igraču. Ispalo je da smo mu bili odskočna daska za karijeru, a ne želim da Crnu Goru niko koristi za ličnu promociju i prosperitet”, rekao je Radulović.

Saveljić je 2015. godine postao reprezentativac, nakon što je prihvatio poziv zemlje svojih predaka, još dok je igrao u Argentini.

Nastupio je na četiri meča dok je selektor bio Branko Brnović, da bi nakon duge pauze ponovo pozvan u martu ove godine...

Bio je u konkurenciji za start kvalifikacija za Mundijal, ali je napustio selekciju i vratio se u Španiju poslije meča sa Letonijom, zvanično zbog povrede.

Dok se Crna Gora spremala i igala sa Gibraltarom i Norveškom, on je bio u timu Rajo Valjekana na meču španske druge lige protiv Sportinga iz Hihona.

Iz FSCG je tada objašnjeno da se ispostavilo da je riječ o staroj povredi, koja je stvarala trenutni problem Saveljiću, a da je on po povratku u klub dobio dozvolu da igra.

Sada je, međutim, jasno da je Argentinac očigledno shvatio da, ipak, nije - Crnogorac...

Bonus video: