Partizan pod istragom UEFA zbog rasizma

Portugalska A Bola tvrdi da je Alano pretrpio rasističke uvrijede u 66. minutu prilikom napuštanja terena stadiona u Humskoj

12705 pregleda 10 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je objavila da je pokrenula postupak protiv Partizana zbog incidenta koji se desio na utakmici plej-ofa Lige konferencija protiv Santa Klare.

Iako se u zvaničnom izvještaju ne navodi koji je tačan razlog pokretanja samog postupka, renomirani portugalski dnevnik A Bola piše da je riječ o navodnom rasizmu navijača Partizana prema fudbaleru gostiju Alanu.

U jako kratkom izvještaju UEFA ne piše ništa konkretno izuzev toga da je u pitanju manji incident i da će ishod postupka biti poznat u narednom periodu.

“U skladu sa članom 31. UEFA Disciplinskog pravilnika, UEFA etički i disciplinski inspektor je postavljen da ispita okolnosti incidenta koji se desio na stadionu Partizana tokom meča plej-of Lige konferencija, koji su odigrali Partizan i Santa Klara 26. avgusta. Više informacija biće dostupno uskoro“, piše na zvaničnom sajtu UEFA.

Portugalska A Bola tvrdi da je Alano pretrpio rasističke uvrijede u 66. minutu prilikom napuštanja terena stadiona u Humskoj.

Brazilac se odmah požalio četvrtom sudiji, koji je potom pozvao glavnog sudiju Krega Pauson i delegata meča da dođu i razmotre slučaj. Meč je zbog toga bio prekinut na tri minuta.

U slučaju da se potvrdi da je Alano zaista trpio rasističke uvrijede, Partizan bi mogao da pretrpe ozbiljne posljedice i da neke od svojih mečeva u Ligi konferenciji igra pred zatvorenim tribinama, s obzirom na to da u evropskoj kući fudbala nimalo blagonaklono ne gledaju ka pitanju rasizma.

Bonus video: