Hrvatski bombarder: Super Mario završio karijeru

Od fudbala se oprostio poslije 17 godina igranja na najvećoj sceni

6961 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mario Mandžukić (35), jedan od najboljih hrvatskih fudbalera svih vremena, objavio je kraj karijere.

Od fudbala se oprostio poslije 17 godina igranja na najvećoj sceni.

Za kraj je ostavio efektnu poruku:

''Dragi mali Mario,

dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u fudbalu. Zabijaćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisaćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjećeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći - saigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te porodicu, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bićeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjećeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za fudbal ćeš puno žrtvovati, ali znaćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerovatnih trenutaka koje si doživio.

Prepoznaćeš pravi trenutak da završiš igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bićeš sretan što ni za čime ne žališ. Fudbal će uvijek biti dio tvog života, ali veselićeš se novom poglavlju.

Uživaj!

Tvoj veliki Mario"

P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi skoncentriran tamo negdje oko 109. minuta.''

Mandžukić je na veliku scenu stupio u Zagrebu, nastavio u Dinamu, Volfsburgu, Bajernu, sa kojim je osvojio dvije duple krune, uz Ligu šampiona i gol u finalu protiv Borusije Dortmund.

Zatim je otišao u Atletiko, pa u Juventus, da bi nakon uspjeha sa Hrvatskom na Mundijalu u Rusiji, otišao u katarski Al Duhail.

Nakon svega sedam utakmica, prihvatio je poziv Milana koji mu je bio posljednji klub u karijeri.

Odigrao je 426 utakmica i upisao 166 golova za klubove, 89 nastupa i 33 gola za reprezentaciju Hrvatske, među kojima i najvažniji - Englezima u produžecima za finale Svjetskog prvenstva.

Bonus video: