Mesi: Cijeli svijet ovo gleda; Savez: Fudbal ne bi smio da proživljava ovakve epizode

Meč Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prekinut zbog kršenja kovid protokola

15796 pregleda 3 komentar(a)
Mesi i Nejmar na sinoćnjoj utakmici, Foto: Reuters
Mesi i Nejmar na sinoćnjoj utakmici, Foto: Reuters

Kvalifikaciona utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru između Argentine i Brazila prekinuta je sinoć u 7. minutu, a razlog je nesvakidašnji.

Fudbaleri Argentine, tačnije Emilijano Martines, Kristijan Romero, Đovani Lo Selso i Emilijano Buendija nijesu poštovali pravilo o karantinu brazilskih vlasti, pa su morali da reaguju zdravstveni radnici.

Ovi fudbaleri Argentine u Brazil su stigli iz Engleske, a pravila brazilskih vlasti nalažu da svako ko iz te zemlje dolazi u Brazil 14 dana mora provesti u karantinu.

Zbog toga su brazilske zdravstvene vlasti odlučile da prekinu utakmicu i Argentince protjeraju iz zemlje. Ono što čudi mnoge jeste zašto to nije ranije učinjeno, a isto pitanje postavio je i Lionel Mesi u razgovoru sa sudijama kada je došlo do prekida utakmice.

"Ovdje smo tri dana, zar su čekali da utakmica počne? Zašto nas na to nijesu upozorili ranije ili u hotelu? Mogli su nam to reći i sve bi se riješilo. Sad ovo cijeli svijet gleda", rekao je Mesi.

Nakon svega, argentinski fudbaleri su napustili Brazil, a odluka o meču je na Fifinoj discilpinskoj komisiji.

Nakon svega oglasio se i Fudbalski savez Argentine.

„Fudbalski savez Argentine osjeća veliku neprijatnost zbog prekida meča sa Brazilom u Sao Paolu. Kao i Fudbalski savez Brazila, i mi smo veoma iznenađeni postupkom Zdravstvene agencije Brazila na početku meča. Želimo da naglasimo da je naša delegacija bila na teritoriji Brazila od 3. septembra u osam časova ujutru, da smo se pridržavali svih protokola koje propisuje KONMEBOL za održavanje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Sve informacije biće dostavljene FIFA u izvještajima sudije i delegata utakmice. Fudbal ne bi smio da proživljava ovakve epizode koje umanjuju sportske vrijednosti ovako velikog takmičenja“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: