Lukaku: Nemojte me upoređivati sa Ronaldom

"To što je on postigao u fudbalu je za sve igrače moje generacije potpuno nevjerovatno"

4776 pregleda 5 komentar(a)
Lukaku, Foto: REUTERS
Lukaku, Foto: REUTERS

Fudbalska reprezentacija Belgije u septembarskom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladala je Češku 3:0 i Estoniju 5:2 i na pragu je odlaska u Katar naredne godine.

A i protiv Čeha i protiv Estonaca briljirao je napadač Romelu Lukaku, koji je na dva meča postigao tri gola i došao do 68 pogodaka na 100 utakmica za nacionalni tim.

Upravo je njegov golgeterski učinak u dresu "đavola" bio povod da novinari pitaju napadača može li dostići rekord Kristijana Ronalda od 111 pogodaka u dresu nacionalnog tima.

"Nikad me nemojte s njim upoređivati. Nikad. Kristijano je za mene jedan od tri najbolja igrača u istoriji fudbala. Neću reći je li prvi, drugi ili treći, ali je među njima. To što je on postigao u fudbalu je za sve igrače moje generacije potpuno nevjerovatno. Imao sam sreće da sam se takmičio protiv njega dok sam bio u Italiji. Sad ćemo se sresti u Premijer ligi i to mi je drago. A to poređenje mene i njega i poređenje statistika stvarno nema nikakvog smisla", rekao je Lukaku.

Belgija naredni meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igra sjutra (20.45 h) protiv Bjelorusije. U timu neće biti Lukakua, koji je suspendovan zbog kartona, a i zaradio je manju povredu.

Bonus video: