Derbi u Nikšiću: Sutjeska želi na plus 10, za Budućnost je pobjeda jedina opcija

Sutjeska - Budućnost 18.00

6708 pregleda 4 komentar(a)
Detalj sa meča Budućnost - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Detalj sa meča Budućnost - Sutjeska, Foto: Luka Zeković

Pogled na tabelu Telekom Prve crnogorske lige nakon šest kola najbolje odslikava situaciju - Sutjeska je lider, ima sedam bodova više od Budućnosti, aktuelnog šampiona koji nakon svih turbulencija i promjena drži šesto mjesto.

Razlika nije mala pred najveći derbi našeg fudbala - tim Milije Savovića večeras od 18 sati dočekuje prvaka i ima samo jednu želju. Da mu produbi krizu koja traje od jula, ali kojoj je mogao da se nasluti kraj prije reprezentativne pauze...

Kako god, Sutjeska ima mnogo razloga za optimizam uoči ovog duela.

- Nadam se da će odlučiti bolja forma i bolja igra naše ekipe. Na njima je bilo da ispravljaju greške i popravljaju atmosferu koja je poljuljana nakon evropskih mečeva. Nadam se da ćemo pokazati da smo kvalitetniji i jači i da ćemo pobijediti - rekao je Savović.

Golman Vladan Giljen vjeruje da pauza neće ostaviti trag na formu Sutjeske.

- Ovo je najzahtjevnija utakmica. Mi smo spremni, rastemo iz meča u meč. Oni nisu počeli tako, počeli su loše, nadam se da ćemo im produbiti krizu i pokazati da smo bolji - kazao je Giljen.

A Budućnost nema mnogo opcija - mora da juri trijumf koji bi je lansirao ka gornjem dijelu tabele i doveo na podnošljivih minus četiri u odnosu na Nikšićane.

- Sutjeska je izvanredno startovala, bez poraza je i ima opipljiviju prednost u odnosu na nas. Ali, očekivanja su velika - idemo u Nikšić bez kalkulacija i pokušaćemo da zabilježimo pozitivan rezultat - jasan je trener Podgoričana Aleksandar Nedović.

Budućnost je u prošlom kolu, pred pauzu, deklasirala Zetu pod Goricom - 5:1.

- Traži se napadačka igra, kao što smo krenuli od prvog dana da igramo od kada sam tu. Od toga nećemo da odustanemo ni na jednom terenu u Crnoj Gori. Mislim da će takav fudbal u kontinuitetu donijeti dobar rezultat - poručio je Nedović i dodao:

- Sutjeska igra na domaćem terenu i nije u situaciji u kojoj smo mi, nije u nekom moranju. Protivnik ima dva rezultata koji ga zadovoljava, dok smo mi u situaciji da nam odgovara samo jedan.

Budućnost nije poražena na šest uzastopnih utakmica od Sutjeske (pet trijumfa, jedan remi), a pet vezanih mečeva u prvenstvu i Kupu nije izgubila kraj Bistrice - ima tri pobjede i dva remija.

Iz Sutjeske su saopštili da će kompletan prihod od ulaznica za derbi biti uplaćen za liječenje sedmogodišnje Sofije Šušić, koja boluje od teškog i rijetkog oboljenja mozga koje prati epilepsija.

Mali derbi u Baru, Vukčević debituje protiv Rudara

Mali derbi se igra u Baru, gdje se sastaju Mornar i Iskra. Mornar ima četiri pobjede u prvih šest kola, na drugom je mjestu sa tri boda manje od lidera Sutjeske.

Izabranici Slavoljuba Bubanje su u posljednjem kolu poraženi od Rudara u Pljevljima...

- Taj poraz nam je motiv da radimo još jače. Protiv Iskre neće biti lako, ali mi želimo reakciju nakon meča u Pljevljima - kaže desni bek Mornara Siniša Stevanović.

Iskra je spremna pred okršaj na “Topolici”.

- Mornar je hit prvenstva, igra odlično na svom terenu, ali to nas neće pokolebati da odigramo napadački. Odlučiće inspiracija pojedinca i bolja koncentracija - istakao je trener Danilovgrađana Srđan Nikić.

Iskra je u prethodnoj rundi prekinula mini seriju od dva poraza, deklasirala je Petrovac (4:1) i “uručila” otkaz treneru Petrovčana Nenadu Vukčeviću.

Vukčević nije bio bez posla ni desetak dana, pošto je preuzeo Podgoricu i debitovaće u duelu sa Rudarom na DG areni.

Dečić, uz Sutjesku jedini tim bez poraza do sada, ide pod Malo brdo na megdan Petrovcu (na čijoj klupi debituje Vladimir Janković), a derbi začelja je u Golubovcima. Sastaju se Zeta i Jezero, pretposljednji i posljednji tim na tabeli.

- Jezero je tim sa nekoliko dosta dobrih pojedinaca. Očekujem tvrd meč, a mi smo iskoristili pauzu da podignemo formu i vjerujem da možemo do tri boda - istakao je adut Zete Đorđije Vukčević.

7. KOLO

SUTJESKA - BUDUĆNOST 18.00

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

PETROVAC - DEČIĆ 19.00

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ZETA - JEZERO 19.00

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

PODGORICA - RUDAR 20.00

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

MORNAR - ISKRA 20.00

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: