Kristijano Ronaldo i rekordi: Portugalac i u Ligi šampiona nastavlja da pomjera granice

Ronaldo večeras odigrao 177. meč u Ligi šampiona i izjednačio rekord Ikera Kasiljasa po broju nastupa u ovom takmičenju. U nekoliko kategorija je već neprikosnoven

10614 pregleda 9 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo nastavlja da pomjera granice - portugalski fudbaler nastupio je večeras 177. put u Ligi šampiona i izjednačio se sa legendom Reala, Ikerom Kasiljasom na prvom mjestu kada je riječ o odigranim mečevima u ovom takmičenju.

Iza Kasiljasa, koji je 177 mečeva odigrao od 1999. do 2019. i Ronalda su Ćavi (151), Lionel Mesi (149), Raul (142) i Rajan Gigs (141).

Izvjesno je da će u narednom kolu, kada Junajted bude igrao protiv Viljareala Ronaldo biti usamljen na prvom mjestu.

Novi rekord Ronaldo je obilježio na najbolji način - postigao je gol, ali to nije bilo dovoljno, budući da je Mančester junajted poražen od Jang Bojsa nakon preokreta - 2:1.

Interesantno, od 2014. godine Ronaldo je propustio samo četiri utakmice u Ligi šampiona.

Ronaldo 19 sezona igra u Ligi šampiona, a na 177 mečeva postigao je 135 golova, uz sljedeći bilans - 111 pobjeda, 35 remija i 31 poraz. Portugalac je dobio ukupno 19 žutih i jedan crveni karton. Osam puta stizao je do het-trika i pet puta bio klupski šampion Evrope.

Još jedna zanimljiva informacija - prvi od 135 pogodaka u Ligi šampiona, Ronaldo je postigao u 27. nastupu u ovom takmičenju. To znači da je na preostalih 150 mečeva bio precizan 134 puta.

Prvi meč u Ligi šampiona odigrao je protiv Štutgarta, 1. oktobra 2003. godine kada je izborio penal u porazu Junajteda - 2:1.

Do jubilarnog 50. stigao je u aprilu 2009. protiv Arsenala, a već je bio igrač Reala kada je 2014. protiv Borusije Dortmund odigrao 100. meč u ovom takmičenju.

I 150. meč odigrao je kao igrač Reala, bilo je to u aprilu 2018. protiv Juventusa, kluba u kojem je nastavio karijeru po završetku te sezone.

I na kraju do rekorda stiže večeras nakon povratka u Mančester junajted.

Ali, ovo nije jedini rekord, koji je oborio u Ligi šampiona. Kristijano Ronaldo je postigao najviše pogodaka u jednoj sezoni u ovom takmičenju - bilo je to u sezoni 2013/2014. koju je završio sa 17 golova.

U nokaut fazi je bio precizan 67 puta, a čak 19 golova postigao je sa bijele tačke. Niko u ovim segmentima nema bolje brojke od njega.

Igrač je sa najviše osvojenih titula Lige šampiona - 5, a jedini je fudbaler, koji je postigao gol u tri finalna meča.

Takođe, jedini je igrač, koji je postigao gol na svakom meču u grupnoj fazi u jednoj sezoni.

Samo on postizao je minimum po gol na 11 uzastopnih utakmica u Ligi šampiona.

I na kraju - Kristijano Ronaldo je jedini fudbaler, koji je u karijeri protiv nekog kluba u Ligi šampiona postigao minimum 10 pogodaka. Zanimljivo - klub protiv kojeg je to učinio je Juventus.

A o rekordima u dresu reprezentacije Portugala sve je već napisano.

Bonus video: