Panika u Barseloni nakon poraza od Bajerna: Laporta se obratio navijačima, Kuman neće dobiti otkaz

Barselona sinoć u 1. kolu izgubila od Bajerna 3:0. Nakon meča uslijedio sastanak, Laporta se obratio navijačima...

7696 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Barselone nakon sinoćnjeg poraza, Foto: Reuters
Fudbaleri Barselone nakon sinoćnjeg poraza, Foto: Reuters

Sezona je tek počela, a u Barseloni su potresi, ili kako su to španski mediji objasnili - panika. Klub je sinoć u 1. kolu Lige šampiona poražen na domaćem terenu od minhenskog Bajerna 3:0, što na kraju i nije toliko iznenađenje.

Bajern je u ovom trenutku kvalitetniji tim, a za razliku od Barselone nema finansijskih problema, pa su Bavarci koncentrisani samo na dešavanja na terenu.

Način na koji je Barsa sinoć igrala najbolje odslikava trenutnu situaciju. Igrači za 90 minuta nijesu šutnuli u okvir gola, nijesu zaprijetili, što se nikada ovom klubu nije desilo.

Utakmica sa Bajernom upalila je crvenu lampicu na "Nou Kampu". Španski mediji danas pišu da je predsjednik "blaugrane" Đoan Laporta nakon meča održao sastanak sa Rafom Justom i Mateom Alemanijem, koji su zaduženi za praćenje situacije u prvom timu.

Oni su analizirali situaciju i zaključili da klub prolazi kroz težak period, te da utakmica sa Bajernom ne može biti pravi pokazatelj, budući da je šampion Njemačke, za razliku od Barselone, jedan od kandidata za osvajanje Lige šampiona.

Takođe, Laporta i njegovi saradnici svjesni su da klub ima problema sa povrijeđenim igračima i vjeruju da će se situacija poboljšati kada trener, Ronald Kuman na raspolaganju bude imao sve fudbalere.

A naravno da je bilo riječi i o Kumanu. Njegov posao je siguran i ovom trenutku u klubu ne razmišljaju da otpuste trenera, koji je na klupu Barse došao 2020. godine.

Kuman je prije nekoliko dana kazao da je njegov odnos sa Laportom dobar, a sve je iznenadio rekavši da sa njim na klupi Barsa ima budućnost.

„Moj odnos sa Đoanom Laportom se popravio. Međutim, prošle nedjelje se dešavalo nešto što mislim da nije trebalo. On je govorio da menadžer tima ne treba da ima punu moć. Govorio je malo previše. Klub ima budućnost zahvaljujući meni“, izjavio je Kuman.

O budućnosti je Kuman govorio i nakon sinoćnjeg debakla protiv Bajerna.

"Bajern je u ovom trenutku mnogo bolja ekipa od nas, postoji velika razlika u igračima. Ne mogu ništa prigovoriti momcima. Imamo ekipu kakvu imamo i to su vrlo mladi igrači, ali za dvije ili tri godine biće jako dobri", kazao je Kuman.

Kuman ima podršku Upravnog odbora, koji ne žuri sa smjenom, jer bi u slučaju raskida saradnje Holanđanin morao da dobije adekvatno obeštećenje, što Barsa u trenutku kada se suočava sa velikom finansijskom krizom ne bi mogla sebi da priušti.

A dan nakon poraza oglasio se i Laporta, koji je uputio poruku nezadovoljnim navijačima. Pozvao ih je na strpljenje, kazavši da je klubu potrebno povjerenje.

"Ogorčen sam i povrijeđen, kao i vi. Ovo što se dešava je jedan od scenarija, koji smo pretpostavljali da će se desiti. Molim vas - imajte povjerenja u ljude, koji su u klubu. Povjerenje je potrebno, a sigurno je da vas nećemo iznevjeriti", kazao je Laporta.

Tamni oblaci i dalje su nad klubom. A nakon sinoćnjeg meča protiv Bajerna djeluje da će proći mnogo vremena prije razvedravanja.

Bonus video: