Pod Malim brdom opet duvaju povoljni vjetrovi

Od Petrovca je samo Sutjeska skupila više bodova, i to pred međusobni duel, Zaim Divanović jedva čeka gostovanje u Nikšiću

5384 pregleda 3 komentar(a)
Zaim Divanović, vihorni ofanzivac Petrovca, Foto: Privatna arhiva
Zaim Divanović, vihorni ofanzivac Petrovca, Foto: Privatna arhiva

Nakon dvije teške godine, spasavanja u penal-seriji baraža, pod Malim brdom ove sezone duvaju povoljni vjetrovi. OFK Petrovac je u sedam prvih kola prvoligaškog karavana zaslužio 13 bodova, samo lider Sutjeska ima više - 19.

Petrovčani su ozbiljno radili u međusezoni, jer uz pojačanja punu afirmaciju doživljavaju i mlađi igrači. Jedan do njih je Zaim Divanović, ofanzivni 20-godišnji vezista, koji je u trećoj sezoni u Petrovcu zablistao očekivanim sjajem - postigao je dva gola i četiri puta asistirao u šest utakmica.

”Prezadovoljan sam startom ekipe, ali i mojim izdanjima, naročito u pobjedi nad Dečićem od 3:2, gdje sam upisao dvije asistencije. Pobjeda je došla nakon teškog poraza od Iskre pred reprezentativnu pauzu. Tako da smo do trijumfa došli u pravom trenutku, tim prije jer je bio i debi na klupi našeg novog trenera Vladimira Jankovića. Tačno je da je samo Sutjeska osvojila više bodova, ali smo ipak četvrti, jer su ispred nas Iskra i Mornar, od kojih smo doživjeli jedina dva poraza ove sezone”, kazao je Divanović.

Janković je klupu Petrovca preuzeo pred 15-dnevnu reprezentativnu pauzu, u teškom momentu nakon teškog poraza od Iskre (4:1), a u susret utakmicama sa tri na papiru najjače ekipe.

”Dečić smo uspjeli da dobijemo, imali smo inicijativu i iskoristili smo podatak da su bili oslabljeni neigranjem 4-5 prvotimaca i važnih igrača. U svakom slučaju dobro je pobjedom krenuti sa novim trenerom, ali pravi test naše snage biće u narednoj utakmici u gostima Sutjesci. Tim prije, jer smo kompletni. Ta utakmica će umnogome opredijeliti naše ambicije, pokazati stvarnu snagu. Pojačani smo, Petar Vukčević se klasom i iskustvom nametnuo kao pravi lider i možemo dosta naučiti od njega, ali na terenu je iza nas defanzivni vezni i iskusni naš kapiten Marko Marković, koji nas pomjera i znači nam njegovo znanje. Tu su sjajni Miličković, potom napadač Vujačić i imamo kvalitet u svim linijama”, smatra Divanović.

On već treću godinu brani boje Petrovčana, pa i vidi razliku zu odnosu na dvije teške godine.

”Opet se Petrovac stabilizovao, nova uprava radi odličan posao, pojačanja su tu, atmosfera je odlična kao i odnos sa novim trenerom, uspostavljen tokom rada u pauzi. Prošle godine smo penalima u Tivtu obezbijedili opstanak, nakon polusezone u kojoj smo “grizli” da ostvarimo baraž. Vratilo nam se u revanšu baraža, pogledala nas je sreća jer smo bili nadigrani. Sada možemo da razmišljamo samo o fudbalu a ja sam siguran da sam napravio pravi izbor ostankom u Petrovcu makar do juna. Poziva da promijenim sredinu je bilo, ali uživam podršku uprave, saigrača, trenera, što je sada jako važno - zaključio je Divanović.

Divanović zadovoljan igrom mlade selekcije

Da je Zaim Divanović na pravom putu, pokazuje poziv za mladu reprezentaciju, za koju je igrao u porazima do Švedske (3:1) i u Italiji - 1:0.

”Smatram da smo zaslužili igrom makar po bod u obje utakmice, ali suđenje, nerealizovane šanse... Smatram da smo protiv Šveđana previše promašili, protiv Italije smo takođe trebali do boda. Švedska je uigranija i igra bolje, ali Italijani imaju bolje pojedince. Vidio sam po reakciji stručnog štaba da su bili zadovoljni igrom ekipe, rezultat to nije ispratio”, istakao je Divanović.

On je igrao i u svim mlađim reprezentativnim kategorijama.

”Naravno da je logičan slijed da se nakon mlađih nadam i debiju u A timu, ali za sada je to daleko od mene. Imamo iskusnije i kvalitetnije igrače i na meni je da radim i napredujem u ovom momentu. Naravno da neću žaliti truda da ostvarim i taj cilj”.

Bonus video: