"Mijač je zaslužio drakonsku kaznu, a ne Šćepanović"

"Drakon je za svaki prekršaj propisivao smrtnu kaznu. Tako i Mijač za FIFA sudiju Šćepanovića traži smrtnu kaznu zbog nedosuđenog kaznenog udarca. Nečuveno", navodi se u reagovanju

7148 pregleda 19 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Udruženje sudija i instruktora Fudbalskog saveza Crne Gore reagovalo je na saopštenje FK Budućnost, izdato u nedjelju 12. septembra, nakon meča protiv Sutjeske, u kojem se između ostalog konstatuje da "sličnim suđenjem kao u derbiju i generalno kompletnim suđenju na nivou lige, teško da možemo da iskoračimo sa dna na kome je domaće prvenstvo".

Iz podgoričkog kluba su, takođe, tražili izuzeće sudije Milete Šćepanovića sa svih narednih utakmica Budućnosti.

U reagovanju koje je potpisao predsjednik Udruženja sudija i instruktora FSCG Svetozar Ivanović, navodi se:

"Slažemo se da je sudija Šćepanović pogriješio kada nije dosudio kazneni udarac poslije starta Bubanje nad Ivanovićem - i to je sve!

Sve ostalo što je Mijač napisao u saopštenju je za osudu cjelokupne sportske, a posebno fudbalske javnosti. Kazna izuzeća sudija trebalo bi da pripada prošlosti, kao štetna za fudbal.

Ostali predlozi za sankciju sudije su drakonski. Drakon je za svaki prekršaj propisivao smrtnu kaznu, pa se govorilio da je zakon pisan krvlju. Tako i Mijač za FIFA sudiju Šćepanovića traži smrtnu kaznu zbog nedosuđenog kaznenog udarca. Nečuveno!

Nelegitimno izabrani član Izvršnog odbora FSCG Mijač je jedan od glavnih krivaca za katastrofalan učinak FK Budućnost u evropskom takmičenju. On je zaslužio drakonsku kaznu", navodi se u reagovanju.

Bonus video: