Marić: Djevojke su ovo zaslužile

Najbolje crnogorske fudbalerke upisale prvu pobjedu u kvalifikacijama nakon 26 vezanih poraza

4064 pregleda 10 komentar(a)
Foto: FSCG/NS BIH
Foto: FSCG/NS BIH

Najbolje crnogorske fudbalerke ispisale su danas istoriju, prvom pobjedom u kvalifikacijama za veliko takmičenje nakon 26 uzastopnih poraza.

Trijumf timu Mirka Marića na gostovanju BiH u Zenici, u 1. kolu kvalifikacija za SP, donijeli su dvostruki strijelac Armisa Kuč i Slađana Bulatović, koja je pogodila iz penala.

"Činjenica je da smo bili bolji tokom čitave utakmice i pobjeda je u potpunosti zaslužena. Djevojke su zaslužile ovako nešto, zbog ogromne želje i zalaganja tokom cijele utakmice, po veoma teškom terenu", kazao je Mirko Marić za sajt FSCG.

Crna Gora je nakon samo devet minuta vodila 2:0, ali su domaće igračice brzo izjednačile.

"Sa dva rana gola smo šokirali protivnice, a onda napravili grešku u fazi odbrane i vratili ih u igru. U periodu do poluvremena su uspjele da dođu do izjednačenja. U drugom dijelu smo ponovo preuzeli inicijativu i došli do pobjede. Šteta što su dvije standardne igračice dobile parne kartone u nadoknadi vremena, ali želja za pobjedom je bila tolika da su u žaru borbe zaslužile isključenja", kazao je Marić, komentarišući isključenja Darje Đukić i Jelene Karličić duboko u sudijskoj nadoknadi.

Naredni meč - u utorak, protiv Rusije u Moskvi.

"Sada imamo dva dana za oporavak, pa idemo na put u Moskvu, gdje igramo sa jednim od favorita za prvu mjesto. Cilj je da pružimo maksimum, a vidjećemo gdje će nas to odvesti", istakao je Marić.

Bonus video: