Derbi bez pobjednika - Sutjeska i Petrovac odigrali bez golova

Prvi put u sezoni Nikšićani nisu slavili na svom terenu

18479 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Sutjeska prvi put u sezoni nije pobijedila kraj Bistrice.

Padali su redom Podgorica (1:0), Jezero (2:0), Iskra (3:1) i Budućnost (1:0), a seriju od četiri trijumfa na svom stadionu u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi je okončana remijem protiv Petrovca.

U jednom od derbija 8. kola nije bilo golova, a moglo je da bude drugačije, pogotovo u prvom poluvremenu.

Koreja je pogodio stativu za Sutjesku, probali su i Matanović i Nikač, na drugoj strani je Giljen u nekoliko navrata odlično intervenisao kod pokušaja Miličkovića i Bašića.

I u nastavku je bilo uzbuđenja (najbolju šansu je u uvodnom dijelu propustio Marković za domaćina), i jedna i druga ekipa su jurile trijumf, ali kako je vrijeme odmicalo i tempo je bio sve sporiji...

"Meč dvije najefikasnije ekipe je završen 0:0 i to možda nije očekivano, ali što se često dešava u fudbalu. Petrovac je došao da se nadigrava, pokušao da nas ugrozi na kontranapade. U prvom poluvremenu se baš i nismo snašli, u drugom smo vršili pritisak, imali i neke šanse, ali nemamo za čime da žalimo. Željeli smo trijumf, ali ovo je realan rezultat", rekao je trener Sutjeske Milija Savović.

"Bez poraza smo, imamo šest pobjeda i dva remija i mislim da je to izuzetan rezultat. Nadam se i da ćemo nastaviti u tom ritmu", istakao je Savović.

Povezani članci

19. Septembar 2021.

Mornar slavio u Tuzima, rezervisti Barana riješili derbi

I Petrovčani su zadovoljni remijem.

"Pokušavamo da iz nedjelje u nedjelju podižemo formu, da budemo na što većem nivou kada je u pitanju takmičarski fudbal. Došli smo da se nadigravamo, pokušali da ugrozimo Sutjesku, ali i da se odbranimo. Mi smo dali i primili najviše golova do sada, a u ovom meču smo djelimično cilj ostvarili", istakao je trener Petrovca Vladimir Janković.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: