Loftus-Čik, Barkli, Bejker i Sar - Čelsijevi izgubljeni momci

Fudbaleri nijesu uspjeli da pronađu novi angažman, pa su ostali u Čelsiju, iako su šanse za ozbiljnu ulogu na terenu minimalne

4651 pregleda 0 komentar(a)
Loftus-Čik, Foto: Reuters
Loftus-Čik, Foto: Reuters

Ruben Loftus-Čik, Ros Barkli, Luis Bejker i Malang Sar nijesu očekivali da će nakon završetka ljetnjeg prelaznog roka biti igrači Čelsija. Fudbaleri, koji su prethodne sezone kao pozajmljeni igrači "plavaca" igrali u drugim klubovima vjerovali su da ih ista sudbina čeka i ove sezone. Ipak, i pored želje menadžera Čelsija, Tomasa Tuhela da ih pošalje na pozajmicu, do toga nije došlo, pa su oni ostali u Londonu.

Svi oni registrovani su za Premijer ligu i Ligu šampiona, iako su šanse da zabilježe neke minute minimalne. To je objasnio i Tuhel.

"Stvar je veoma jasna. Ako si registrovan za neko takmičenje, onda ja tvoja dužnost da budeš spreman. Ako dolaziš svakog dana na treninge Čelsija, moraš biti spreman. To je polazna osnova za svakog igrača. Morate da trenirate i dobićete priliku", jasan je Tuhel.

A jedini od igrača, koji je izrazio želju da ostane sa ekipom je Loftus-Čik. On je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Fulamu, gdje je, prema riječima čelnika Čelsija, premašio očekivanja.

Za Barklija su bili zainteresovani Barnli i VBA, ali nijesu mogli da mu plaćaju 120 hiljada funti nedeljno, koliko je zarađivao na pozajmici u Aston Vili prethodne sezone.

Najbliži odlasku bio je Sar. On je čak propustio Olimpijske igre i nije se odazvao pozivu selektora Francuske za nastup u Tokiju, kako bi pronašao adekvatan angažman. I bio je na pragu prelaska u njemački Grojter Firt, ali je u samom finišu taj posao propao. Sar je bio osuđen na povratak u Čelsi.

U najtežoj situaciji je Bejker, koji nije ni trenirao sa ekipom uoči početka nove sezone u Ligi šampiona i utakmice sa Zenitom prošlog utorka na "Stamfordu".

U sličnoj situaciji kao pomenuta četvorka bili su Vili Kabaljero, Bili Gilmur i Emerson Palmijeri prethodne sezone. Ipak, oni su tada dobili šansu i upisali su nekoliko minuta u dresu ekipe iz Londona.

"Zaista mi se dopao način na koji je Tuhel upravljao ekipom. Dopalo mi se što sam sarađivao sa njim", opisao je Kabaljero vrijeme provedeno sa njemačkim stručnjakom prethodne sezone.

Kabaljero je trenutno bez kluba, Gilmur je na pozajmici u Noriču, a Emerson je na pozajmici u Lionu.

Za razliku od njih Loftus-Čik, Sar, Barkli i Bejker su ostali sa "plavcima". I pokušaće da se izbore za svoje mjesto pod suncem i upišu prve minute ove sezone.

A to će biti veoma teško.

Bonus video: