Nagelsman o Ridigeru: I da nešto znam ne bih vam rekao

"Prije Tuhelovog dolaska je bio sklonjen u stranu, a sada je jedan od najboljih defanzivaca u Evropi. Nevjerovatno je agresivan, igra sa mnogo samopouzdanja", rekao je Nagelsman.

3867 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čelsi još nije produžio ugovor sa Antoniom Ridigerom - desetak mjeseci prije njegovog isteka (ljeto 2022) počele su spekulacije.

"Plavci" i dalje spremaju ponudu za Njemca, a situaciju prati Bajern koji nema dilemu da bi Ridiger podigao kvalitet posljednje linije Bavaraca.

Njemački Bild prenosi da je Ridiger ne vidi potrebu da ide iz Londona, ali situacija na fudbalskom tržištu se mijenja iz dana u dan.

O Ridigeru je pričao i trener Bajerna Julijan Nagelsman.

"Antonio je mnogo napredovao u radu sa Tomasom Tuhelom. Prije Tomasovog dolaska je bio sklonjen u stranu, a sada je jedan od najboljih defanzivaca u Evropi. Nevjerovatno je agresivan, igra sa mnogo samopouzdanja", rekao je Nagelsman.

A onda je dobio konkretno pitanje - da li ga želi u Bajernu.

"Iskreno, nisam o tome pričao sa Bracom Salihamidžićem. A i da jesam - ne bih vam rekao. Ne znam ni kakav je ugovor Ridigeru... Vidjećemo šta budućnosti donosi", ostao je zagonetan Nagelsman.

Bonus video: