"Ova Barsa je smiješna", Kuman: Moramo da budemo realni

Dio medija smatra kako bi Holanđanin već odavno postao "bivši" da nema unosne klauzule koja mu osigurava između 12 i 14 miliona eura u slučaju otkaza

5766 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Ova Barselona je smiješna", naslov je teksta u španskom sportskom dnevniku Marka, nakon što je katalonski velikan odigrao 0:0 na gostovanju Kadisu i trenutno se nalazi na sedmom mjestu Primere.

Pritisak medija i navijača sve je veći i Ronald Kuman opasno pleše na ivici otkaza.

Dio medija smatra kako bi Holanđanin već odavno postao "bivši" da nema unosne klauzule koja mu osigurava između 12 i 14 miliona eura u slučaju otkaza.

"Znali smo da će to biti komplikovana utakmica, protiv protivnika koji zna da zatvori prostore vrlo dobro. Nezadovoljan sam jer smo imali tri ili četiri čiste prilike, a na kraju smo morali da igramo sa 10 igrača," kazao je Kuman nakon utakmice.

Povezani članci

23. Septembar 2021.

Opet nemoć i opet remi: Barsina nula u Andalusiji

"Kad pobijedimo, nastavljam dalje, a kad izgubimo, moramo pronaći novog trenera. Moramo biti realni, moramo vidjeti ekipu koju imamo, nedostaje nam sedam igrača," dodao je holandski stručnjak koji je u nadoknadi isključen.

Crveni karton je u 65. minutu dobio i Frenki de Jong.

"U ovoj te zemlji te isključe ni zbog čega. Samo sam četvrtom sudiji kazao da bi igru trebalo da zaustavi jer je druga lopta na terenu," otkrio je Koeman.

Barsa je sada bez pobjede u tri uzastopne utakmice u svim takmičenjima, ali Holanđanion nije želio da razgovara o svojoj budućnosti, već je dodao kako se u hotelu pozdravio sa predsjednikom kluba Đoanom Laportom.

"Ako predsjednik želi da razgovara, ispred sebe imamo dovoljno vremena," dodao je.

Jedan od Barsinih "senatora" Đerar Pike je razočaran.

"Nisam ovdje da bih se borio za drugo ili treće mjesto. Ovdje sam kako bi se vborio za svaki trofej. Ova ekipa ima sve što treba i ponosan sam na nju. I uvjeren sam, uprkos početnim problemima, da ćemo se boriti za vrh. Ekipa je motivisana, a ponekad morate proći i kroz ove trenutke," poručio je Pike.

Barselona se nalazi na sedmom mjestu La Lige s devet bodova, sedam manje od lidera, ali ima i utakmicu manje.

Bonus video: