Neočekivani derbi u Baru, Budućnost pod pritiskom

Dva najinteresantnija meča 9. kola Telekom 1. CFL igraju se večeras: Sutjeska gostuje trećeplasiranom Mornaru (19 h), Budućnost u Petrovcu (20)

11095 pregleda 4 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FK Sutjeska
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FK Sutjeska

Sasvim neočekivano - derbi 9. kola Prve crnogorske telekom fudbalske lige igraće se u Baru.

I dok je Sutjeska i prije početka šampionata bila ozbiljan kandidat za najviši plasman, što je i potvrdila u minulih osam kola, Mornar je iznenađenje - direktno iz druge lige do mjesta u vrhu, sa 16 bodova, svega četiri manje od lidera iz Nikšića.

”Naša obaveza je da idemo na pobjedu, pa i protiv izuzetno kvalitetne ekipe, kakav je Mornar. To je tim koji je pojačan, koji ima visoke ciljeve. Mornar ima izuzetno dobar napad, sa igračima koji su godinama u našem fudbalu, ali i sa iskustvom iz inostranstva. To je možda i najteži protivnik u ovom trenutku, s obzirom na njihovu formu”, kazao je trener Milija Savović.

Sutjeska je u prošlom kolu igrala bez golova sa Petrovcem na svom terenu, to je prvi kiks lidera u dosadašnjem dijelu sezone.

”Nema pravila u fudbalu, mi i Petrovac smo efikasne ekipe, pa nije bilo golova u tom meču. U Baru nas čeka čvrsta utakmica, a bio bih zadovoljan da damo jedan gol, a ne primimo nijedan”, kazao je Savović.

Mornar je nakon sjanog početka vezao dva poraza, a onda se prošlog vikenda protiv Dečića u Tuzima vratio pobjedama. Večeras je na programu novi derbi...

”Sutjeska je svakako favorit - izvanredna ekipa, sa širokim rosterom, nije čudno što je prva na tabeli i što je jedina bez poraza. Mi, ipak, tražimo svoju šansu”, kaže napadač Mornara Igor Poček, koji je počeo karijeru upravo u Sutjesci.

Budućnost gostuje u Petrovcu, u još jednoj “vrućoj” utakmici, možda i najinteresantnijoj u posljednjem kolu prvog kruga.

Podgoričani su pribijeni uza zid - imaju svega devet bodova iz osam mečeva, vezali su dva poraza, a večeras gostuju ekipi koja ima pet bodova više, koja nije izgubila u Nikšiću prije sedam dana, koja želi da iskoristi momenat...

”Imamo tešku utakmicu, jer je Petrovac u dobroj seriji, dok mi poslije dva poraza moramo da idemo na sve ili ništa. Jedino nam pobjeda igra kako bismo izašli iz krize”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović, koji vjeruje da njegov tim nije u krizi igre, već samo rezultata.

”Dvije utakmice nismo postigli gol i izgubili smo. Taj problem je evidentiran, tokom cijele nedjelje se radilo na prevazilaženju problema, a iskreno se nadam da će malo i sreća biti na našoj strani i da ćemo to što stvorimo - realizovati”.

Petrovac igra efikasno i otvoreno ove sezone - dao je 15 golova, uz Iskru najviše u ligi, ali i primio 14 (više su primili samo Podgorica i Zeta).

Broje se, međutim, bodovi, a tu tim Vladimira Jankovića dobro stoji...

”Biće tvrd meč, igra sa mnogo opreza, presudiće nijanse. Moramo da poštujemo Budućnost, to je veliki klub, iako joj rezultatski ne ide. Svakako tražimo našu šansu da ostvarimo još jedan rezultat koji bi nas vinuo u sam vrh tabele”, kazao je napadač Petrovca Adnan Bašić, strijelac tri gola u dosadašnjem dijelu sezone.

Rezultati

9. kolo

JEZERO - RUDAR 2:4 - Mujeci 45 (penal), Redžepagić 90. - Dedić 10 (autogol), Radenović 43 (autogol), Striković 84. i 90+2.

PODGORICA - DEČIĆ 1:1 - Maraš 61. - An. Rudović 23.

Danas

MORNAR - SUTJESKA (19 h)

Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

PETROVAC - BUDUĆNOST 20

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Petak

Zeta - Iskra 1:1 (0:1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: