Totenhemove brojke za Čempionšip

Sparsi imaju prosječno 9,5 šuteva ka protivničkom golu, manje od svih ostalih učesnika Premijer lige, a dozvoljavaju 16,8, što je četvrti najgori učinak u takmičenju

5741 pregleda 0 komentar(a)
Hari Kejn i Heung-Min Son, Foto: Reuters
Hari Kejn i Heung-Min Son, Foto: Reuters

Prije dvije godine i četiri mjeseca, Totenhem je igrao finale Lige šampiona, otvorio jedan od najmodernijih stadiona na svijetu...

Sve je slutilo na procvat Sparsa, ali se desio krah. Otjeran je Maurisio Poketino, brzo je otišao i Žoze Murinjo, a Hari Kejn je ljetos stupio u štrajk da bi natjerao Danijela Levija da ga proda Mančester sitiju.

Nova sezona je, ipak, počela dobro, jer je tim Nuna Espirita Santa vezao tri pobjede, uključujući i onu u derbiju nad Sitijem.

Ali, uslijedila su tri poraza, posljednji od Arsenala u derbiju sjevernog Londona (3:1), čime su „tobdžije” sustigle lokalnog rivala na tabeli, iako su sezonu počele sa tri neuspjeha.

I nije problem samo u ta tri poraza Totenhema, već što tim portugalskog stručnjaka nema igru koja bi nagovijestila bolje dane.

O tome svjedoče i brojke - Sparsi imaju prosječno 9,5 šuteva ka protivničkom golu, manje od svih ostalih učesnika Premijer lige, a dozvoljavaju 16,8, što je četvrti najgori učinak u takmičenju.

Zato Englezi konstatuju - ovo su podaci za Čempionšip, a ne za Ligu šampiona, koja je cilj Kejna i drugova...

Bonus video: