Potpuni spektakl u Parizu: PSŽ sa Mesijem u lovu na Siti

U drugom kolu Lige šampiona derbija neće faliti, a očekuje se da najzanimljivije bude u Parizu gdje se sastaju Pari Sen Žermen i Mančester siti.

8699 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

U drugom kolu Lige šampiona derbija neće faliti, a očekuje se da najzanimljivije bude u Parizu gdje se sastaju Pari Sen Žermen i Mančester siti.

PSŽ je razočarao na premijeri, osvojio je samo bod u Belgiji protiv Klub Briža, pa je večeras na ispitu - traži se reakcija, traži se dokaz da tim prepun zvijezda može da se nosi sa jednom od najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Sa Lionelom Mesijem od starta? Maurisio Poketino vjeruje da će Argentinac biti spreman poslije problema s koljenom.

- Donijećemo odluku pred sam meč, ali mislim da će Leo biti u timu - rekao je Poketino.

Mesi još nije zatresao mrežu u dresu “svetaca”.

- Govorimo o najboljem fudbaleru svijeta, ali morate da razumijete da mu je potrebno vrijeme da se prilagodi. On je 20 godina bio u Barseloni, naravno da se tamo osjećao kao kod kuće. Ovdje mu je sve novo - dodao je Poketino.

KAKO DA SE ODBRANIMO? NEMAM POJMA

Da će Mesi biti na terenu nada se i Pep Gvardiola.

- Leo nam treba za kompletan spektakl, zato bi bilo bolje da igra - poručio je Gvardiola.

Siti je na startu deklasirao Lajpcig na “Etihadu” (6:3), s te strane je nešto rasterećeniji od večerašnjeg rivala (21 sat). Ali, nakon pobjede nad Čelsijem u Premijer ligi, “građani” su puni samopouzdanja po dolasku u Grad svjetlosti.

- Kako da zaustavimo Mesija, Nejmara i Mbapea? Nemam pojma, ali moramo da se potrudimo - jasan je Katalonac.

”ROSONERI” NE ŽELE DA OSTANU NA NULI

Milan dočekuje Atletiko Madrid (21), biće to prva utakmica “rosonera” u Ligi šampiona na svom stadionu još od 19. februara 2014. Upravo su “kolćonerosi” bili posljednji rival Milanu na “San Siru” u elitnom takmičenju - tada su eliminisali italijanskog velikana u osmini finala.

- Jedva čekamo da meč počne. Neke nedostatke u ovom takmičenju moramo da nadoknadimo velikom željom i entuzijazmom - rekao je trener Milana Stefano Pioli.

graika
foto: Graphic News

Milan je u prvom kolu izgubio od Liverpula, Atletiko kod kuće remizirao sa Portom.

- Nije moguće da za utakmicu u drugom kolu kažete da je odlučujuća. Ali, da, važna je, ne želimo da ostanemo na nuli - navodi Pioli.

U sastavu Atletika neće biti Stefana Savića, koji odrađuje drugi od ukupno četiri meča kazne u eliti.

REAL VELIKI FAVORIT, INTER POD PRITISKOM

Inter gostovanjem Šahtjoru (18.45) otvara večerašnji program. Nakon nesrećnog poraza od Reala kod kuće, italijanski šampion sada mora da pokaže nešto više...

- Tri puta smo se ove sezone vraćali iz minusa i oduševljen sam reakcijom ekipe u duelima sa Veronom, Fiorentinom i Atalantom. I dalje imamo problema s balansom u ekipi, ali siguran sam da ćemo biti bolji. Protiv Šahtjora moramo da budemo “zategnuti” - rekao je trener “nerazura” Simone Inzagi.

Real je veliki favorit protiv debitanta Šerifa.

- Nema potcjenjivana - jasan je Karlo Anćeloti.

Bonus video: