Popravni za gigante: Barsa i Junajted pod velikim imperativom

Juventus bez Dibale i Morate protiv Čelsija, u jednom od derbija 2. kola Lige šampiona

7311 pregleda 1 komentar(a)
Pogba, Ronaldo i Grinvud, aduti Mančester junajteda protiv Viljareala, Foto: PHIL NOBLE
Pogba, Ronaldo i Grinvud, aduti Mančester junajteda protiv Viljareala, Foto: PHIL NOBLE

Jedan od derbija 2. kola Lige šampiona igra se večeras (21 h) u Torinu, gdje Juventus dočekuje Čelsi u duelu već viđenih putnika u osminu finala iz grupe H.

Čelsi je na startu pobjedio Zenit kod kuće (1:0), Juventus je bio ubjedljiv u Švedskoj protiv Malmea (1:0), pa ako ne bude senzacija, dva sudara engleskog i italijanskog velikana odlučiće ko će sa prvog, a ko sa 2. mjesta u nokaut fazu.

Šampion Evrope stiže oslabljen u Torino - povrijeđeni su Ris Džejms, Kristijan Pulišić i Mejson Maunt, Ngolo Kante je zaražen koronavirusom, ali trener Tomas Tuhel poručuje da nema predaje...

”Juventus je klub sa velikim iskustvom igranja u Ligi šampiona. Poštujemo njihov kvalitet i tradiciju. U Seriji A su imali težak start, dok su u ovom takmičenju bili ubjedljivi. Moramo da budemo ujedinjeni i suočimo se sa ovim izazovom. Želimo pozitivan rezultat”, kazao je Tuhel.

Problema ima i trener Juventusa, Masimilijano Alegri. Paulo Dibala i Alvaro Morata su se povrijedili za vikend protiv Sampdorije i na teren se vraćaju tek nakon reprezentativne pauze.

Na teren večeras izlazi i Mančester junajted. U reprizi prošlosezonskog finala Lige Evrope “đavoli” na “Old Trafordu” dočekuju Viljareal. Nakon kiksa u 1. kolu i poraza od Jang Bojsa (2:1) engleski gigant ima imperativ pobjede.

Liga šampiona
foto: Graphic News

”Želimo da kontrolišemo igru. Ako počnemo sporo, onda ćemo teško uspjeti da probijemo njihov blok. Znamo da se Viljareal brani dobro”, poručio je trener Junajteda Ole Gunar Solskjer, koji neće moći da računa na povrijeđene Harija Megvajera i Markusa Rašforda, dok je Aron van Bisaka suspendovan, a nastup Luka Šoa je pod znakom pitanja.

Kod Viljareala su i dalje svježa sjećanja na istorijsku noć u Gdanjsku.

”Biće ovo drugačiji meč u odnosu na finale Lige Evrope. Pokušaćemo da budemo agresivni, pokažemo karakter i nametnemo naš stil igre”, poručio je golman “žute podmornice” Heronimo Rulji.

A još jedan gigant nakon poraza u 1. kolu mora da juri pobjedu. Barselona igra u gostima protiv Benfike i ima priliku da eventualnim trijumfom nagovijesti izlazak iz krize.

Katalonci već 17 utakmica u Evropi nisu poraženi protiv timova iz Portugala, ali ovo više nije velika Barselona...

”Igramo tek drugi meč u grupi i rano je za priču o odlučujućim utakmicama. Ipak, moramo biti realni - nakon svih promjena, daleko smo od vrhunskih timova”, realan je trener Barselone, Ronald Kuman.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: