Dijego Kosta - organizator i finansijer kriminalne organizacije?

Policija tek treba da potvrdi identitet onih za koje vjeruje da su umiješani u kriminalne radnje, za sada su samo saopštili da je jedan fudbaler pod istragom

14291 pregleda 3 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Bivši napadač Atletiko Madrida i Čelsija Dijego Kosta našao se u centru velike istrage brazilske policije oko klađenja i namještanja utakmica.

Mediji u Brazilu tvrde da je 32-godišnji fudbaler, koji trenutno igra za Atletiko Mineiro, osoba koju istražuju detektivi u državi Seržipe u kojoj je rođen.

Policija tek treba da potvrdi identitet onih za koje vjeruje da su umiješani u kriminalne radnje, za sada su samo saopštili da je jedan fudbaler pod istragom.

Mediji tvrde da je to upravo Kosta.

Državna policija savezne države Seržipe u saopštenju navela da je u "u srijedu ujutru, započela je drugu fazu operacije pod kodnim imenom Distrakcija sa ciljem da prikupi dokaze za istragu o nelegalnom kockanju, pranju novca, razmjene deviza i kriminala".

„U prvoj fazi operacije, koja je započela 3. marta ove godine, zaplijenjeni su dokumenti i elektronska oprema koja je omogućila produbljivanje istrage i zaplijenjen iznos od 13.129.217,00 brazilskih reala (1,77 miliona funti) u gotovini", navela je policija.

Spominje se da je Dijego Kosta okarakterisan kao finansijer čitave šeme, koja podrazumijeva pranje novca, odnosno namještanje mečeva i druge kriminalne radnje.

Bonus video: