Nije lako sa zvijezdama, Poketino: Ljut sam, odgovornost je moja

PSŽ poražen od Rena

3917 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Maurisio Poketino ima vjerovatno najteži trenerski posao na svijetu, uz, naravno, ogromnu "olakšavajuću" okolnost da je dobro plaćen za posao koji radi.

Kada se zanemari novac, ostaje to da vodi, po mnogima, najbolju ekipu današnjice i da se pobjede PSŽ-a jednostavno podrazumijevaju.

Jasno je, takođe, da povratak šampionskog naslova u Francuskoj ne smije da dođe u pitanje, jasno je i da je cilj Liga šampiona...

Zbog toga svaka utakmica na klupi zvjezdanog tima, sa Mesijem, Nejmarom i Mbapeom, za Argentinca može da bude čak i posljednja...

Vjerovatno se to neće dogoditi nakon današnjeg poraza od Rena u prvenstvu (2:0), ali pritisak raste...

"Da li sam ljut? Jesam pomalo. Bez potcjenjivanja toga što je uradio Ren, razočaran sam što nismo iskoristili naše šanse i što smo primili takve golove. To su situacije koje moraju da me naljute i razočaraju", rekao je Poketino, koji je naglasio da je njegov tim na početku meča odigrao "najboljih 25-30 minuta sezone".

Podbacio je Nejmar, konstatovali su mediji.

"Moja je odgovornost, nema pojedinačne odgovornosti u ekipi. Nismo psihološki reagovali kada smo primili prvi gol".

PSŽ nije imao dobar ritam meča...

"Nije u pitanju fizički problem, imali smo pet dana od utakmice sa Mančester sitijem. Primili smo gol kada smo djelovali najbolje, zatim i drugi, a onda je to druga priča", kazao je Poketino.

Bonus video: