Skandirali mu "Bjelica Srbine", on im odgovorio: Pola sam Hrvat, pola sam Crnogorac

Nakon utakmice Osijeka i Hajduka "Torcida" vrijeđala Nenada Bjelicu

12132 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Bjelica, Foto: Printscreen YouTube
Bjelica, Foto: Printscreen YouTube

Fudbaleri Osijeka i Hajduka remizirali su juče (1:1) u utakmici hrvatskog prvenstva, a nakon duela navijači splitskog kluba vrijeđali su trenera Osijeka, Nenada Bjelicu.

"Torcida" je sa tribina skandirala - "Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine''.

Na prozivke je reagovao i Bjelica, neposredno prije izjave za Arenu sport.

''Jeste li čuli? Hoćete li ovo notirati? Da znate, pola sam Hrvat, a pola Crnogorac", kazao je Bjelica, a potom komentarisao utakmicu.

Otac Nenada Bjelice, Božo je Crnogorac, a majka Hrvatica.

Božo Bjelica je rođen 1942. u Baranji, a tokom rata je sa porodicom bio u selu Vrbica, na granici Crne Gore sa BiH, odakle potiče ta porodica.

Iako je kao beba izgubio oko, Božo je bio odličan napadač, koji je sa Špartom iz Belog Manastira ušao u Drugu ligu, a potom je igrao izvanredno i za Osijek.

Kada je Vujadin Boškov stvarao šampionski tim Vojvodine, zvao je i Boža, koji je odbio poziv zbog povrede meniskusa. Igrao je još nekoliko sezona, ali kako tada fudbal nije bio komercijalan kao danas, odlučio je da se oprosti i počne da radi.

Zasnovao je porodicu u Osijeku, gdje su rođeni Nenad i njegova sestra Snježana...

"Sramota me je da to kažem, ali nikada nisam bio u Crnoj Gori. Kad mi vrijeme dozvoli, dovešću svoju djecu da obiđemo sve, da vide odakle im je djed. Kada me negdje otjeraju kao trenera, sigurno ću imati vremena, a Mirko Petričević (bivši sekretar stručnog štaba crnogorske reprezentacije, prim.a.) je obećao da će me voditi svuda", rekao je Bjelica u intervjuu "Vijestima" 2013. godine.

Bonus video: