Španci sanjaju trofej, Italija bi da objedini evropske titule

Finalni turnir Lige nacija: Večeras u Milanu Italija - Španija (20.45), sjutra u Torinu Francuska - Belgija

8222 pregleda 0 komentar(a)
Kjeza postiže gol za Italiju u polufinalu EP protiv Španije, Foto: Reuters
Kjeza postiže gol za Italiju u polufinalu EP protiv Španije, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2021. 15:16h

Utakmice grupne faze drugog po redu izdanja Lige nacija završene se prošle godine, pa je ostalo da četiri najbolje selekcije iz Lige A odluče ko će biti šampion i nasljednik Portugala na tronu najmlađeg Uefinog reprezentativnog takmičenja.

Italija, Belgija, Španija i Francuska učesnici su predstojećeg fajnal-fora, koji počinje večeras na “San Siru”. Italija i Španija, koje su se sastale u polufinalu nedavnog Evropskog prvenstva, sastaće se i u polufinalu Lige nacija (20.45), dok će sjutra u Torinu u drugom polufinalu igrati Belgija i Francuska.

Italija Španija
foto: Sofascore

Podsjećanja na nezaboravni duel “azura” i “furije” u Londonu su neminovna, a sjećanja su još svježa. Nakon 1:1 u regularnom toku i produžecima, Italijani su slavili boljim izvođenjem penala.

”To je meč u kojem smo najviše patili na Euru. Ipak, sada nas očekuje drugačiji duel. Španci su sjajan tim, sa kvalitetnim igračima. Biće zanimljivo”. kazao je selektor Italije Roberto Manćini.

Italijan je na konferenciji više pričao o Evropskom prvenstvu, na kojem su se “azuri” popeli do trona, nego o predstojećem duelu.

”Krasi nas veliko zajedništvo. Ljetos smo 50 dana proveli zajedno. Bilo je teških dana, ali nismo imali problema. Imamo snažnu hemiju i to nije lako objasniti”, istakao je Manćini, čija selekcija 37 mečeva ne zna za poraz.

Selektor Španije Luis Enrike ne krije - velika želja mu je trofej u Ligi nacija.

”Voljeli bismo da osvojmo ovo takmičenje. Biće interesantan meč. Igramo protiv evropskog šampiona pred njegovom publikom i veća motivacija od toga nam ne treba. Jedva čekam da počne utakmica. Bez sumnje, italijanski stil fudbala je jedan od najboljih na svijetu i biće interesantno vidjeti kako će se timovi jedan drugom suprotstaviti”, kazao je Enrike.

Španac je govorio o stilu igre koji njegova selekcija forsira.

”Tri riječi kojima bih opisao moj stil fudbala su - ambicija, napad i pritisak. Nažalost, nekada nam ne donosi pobjedu, ali sam ubijeđen da je to najbolji način da dođemo do trijumfa”, objasnio je španski selektor.

Utakmica za treće mjesto i finale na programu su u nedjelju. Kada je riječ o meču za 3. mjesto, ukoliko nakon 90 minuta bude neriješeno neće biti produžetaka, već će odmah biti izvođeni penali. U svim ostalim susretima - polufinalnim, i finalu, mogli bi da se igraju produžeci...

Bonus video: