Mesi igra genijalno, ali više ne može do vratolomnih slaloma kroz odbrane

Mesi je bez gola ili asistencije u tri nastupa u Ligi 1 u dresu Pari Sen Žermena

5765 pregleda 3 komentar(a)
Ni Mesi nije kao nekada, Foto: Reuters
Ni Mesi nije kao nekada, Foto: Reuters

Lionel Mesi je još bez gola u Ligi 1, iako je za PSŽ odigrao tri utakmice. Argentinac je čak i bez asistencije, ali ipak je veliki dobitak njegov dolzak u Ligu 1.

"Naše prvenstvo je dostiglo novi, veći nivo. Sada kada potpišeš za klub iz Lige 1, svi ti čestitaju. Ranije nije bilo tako. I PSŽ nije đavo, već suparnik i da ne mijenjamo teze. Slijedi procvat sa igračima poput Mesija ili Serhia Ramosa. Tu je i sjajni novi Marsej, Lion... To će motivisati mlade talentovane igrače da ostanu a ne da idu", smatra Adil Rami, defanzivac Troa.

On je bio dugogodišnji igrač Sevilje ali u 12 nastupa protiv Mesija u dresu Barse, nikada nije izišao kao pobjednik.

"Tješe me četiri ili pet njegovih dresova nakon naših duela, ali i tri remija, Jedini put kada smo ih dobili nisam igrao zbog povrede. Ono što se da primijetiti je da je sada lakše čuvati Mesija nego prije. Smatram da više nije sposoban za one vratolomne slalome kroz odbranu i sada više igra kao plejmejker. Sjećam se da bi disao za vratom a onda bi polako otišao unazad i odjednom nakon akcije sa Pedrom bi se ustremio naprijed. To je bilo zadivljujuće", zaključio je Rami.

Bonus video: